avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Factura la benzinarie.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Factura la benzinarie.

Este adevarat ca de la 01.ian.2006 nu se mai pot deconta bonurile fiscale de la benzinarie ? Daca da, cum se procedeaza ? Cerem factura fiscala ?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: MIRELA BEJAN , Consultant fiscal 08:28, 3 Februarie 2006
se pot deconta bonurile la motorina. pentru mai multe detalii citeste Ordinul 1714/2005 al Ministerului Finantelor Publice. daca nu il gasesti anunta-ma sa ti-l trimit maine.
Nu mai este de actualitate, cel putin deocamdata in privinta bonurilor de benzina. Pentru celelalte cheltuieli insa obligativitatea facturii fiscale este valabila.

Cu stima,
CONS
ce anume nu mai este de actualitate CONS?
Asa cum a precizat si d-na sirbu elena, conform ordinului 1714/2005 incepand cu 01.01.2006 sunt deductibile din punct de vedere fiscal doar bonurile fiscale emise de benzinarii pentru combustibil, restul bonurilor fisclea sunt deductibile doar insotite de factura, in caz contrar ele putind fi folosite doar pentru justificarea folosirii numerarului, fara a beneficia de deductibilitate fiscala.

Mirela

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decontare bilete de transport sirbu elena sirbu elena dragi contabili va rog sa ma luminati si pe mine. am urmatoarea speta: o persoana circula cu un mijloc de transport persoane interjudetean de 10 ori pe luna. ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate tva si cheltuiala la bonuri fiscale?! mercur_ro mercur_ro HG 831/1997 a fost abrogata prin HG 105/18.02.2009. HG 831/1997 a fost modificat prin ordinul 293/2006 (care modifica OMFP 1714/2005)... Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Bon fiscal nestampilat Cristina Vasile Cristina Vasile Buna seara! Daca am bonuri fiscale, altele decat cele de combustibil, cu produse protocol, papetarie, etc, si [b]nu sunt stampilate[/b], cu valoare de pana ... (vezi toată discuția)