avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general decontare bilete de transport
Discuție deschisă în Contabilitate în general

decontare bilete de transport

dragi contabili va rog sa ma luminati si pe mine. am urmatoarea speta: o persoana circula cu un mijloc de transport persoane interjudetean de 10 ori pe luna. de fiecare data isi cumpara bilet achtand contravaloare acestuia. la sfarsitul lunii vine la societatea de la acre a achizionat bilete si cere factura fiscala pentru acestea. motivul: vrea sa le deconteze la societatea unde lucreaza. eu ca societate care emit biletele m-am incarcat si decontat o data cu ele pe borderouri. acum daca ii emit acestei persoane factura nu inseamna ca fac decontare dubla. va rog sa ma ajutati pentru ca dupa ordinul 1714/2005 al ministerului finantelor publice coroborat cu L571/2003 eu ar trebui sa ii emit factura numai ca nu stiu cum procedez contabiliceste.
Cel mai recent răspuns: MIRELA BEJAN , Consultant fiscal 15:00, 3 Februarie 2006
Ordinul 1714/2005 este la fel de ambiguu ca si toata legislatia romaneasca,cei care l-au conceput fac precizarea expresa ca se refera la bonurile fiscale de combustibil si la celelalte bonuri fiscale uitand ca pe langa bonuri fiscale si facturi fiscale exista si alte documente stabilite tot printr-o ordonanta, considerate ca fiind deductibile fiscal, dar de care acet ordin nu aminteste deloc.Ma refer aici la biletele de transport, biletele de parcare, chitantele emise de posta romana si altele.Din punctul meu de vedere atata timp cat nu se precizeaza ca nu sunt deductibile, le putem accepta ca atae.Eu personal consider nedeductibile strict bonurile fiscale, altele decat combustibil, care nu sunt insotite de factura.


Mirela
multumesc mult. din ceea ce mi-ai spus tu rezulta ca nu sunt obligata eu, ca societate, sa emit factura fiscala pentru biletele de calatorie. sper ca am inteles bine. dar ce ma fac cu persoana care vine si imi cere acest act pretinzand ca societatea la care lucreaza nu ii accepta, la decont, decat bilete insotite de factura?
din pacate nu cunosc foarte bine legislatia care se aplica firmelor de transport, cand sunt si cand nu sunt obligate sa emita factura.Din practica stiu insa, cel putin la transportul local, ca in cazul in care se solicita abonament pe firma, pt care se emite factura valoarea acestuia e mai mult decta dublul abonamentului la persoana fizica.

Mirela
pretul abonamentului e acelasi indiferent ca e persoana fizica sau juridica, numai ca mie persoana care imi solicita factura fiscala nu vrea abonament, vrea ca la sfarsitul lunii dupa ce a achitat contravaloarea biletelor sa ii emita societatea factura pentru ele.
Am inteles problema, dupa cate stiu eu biletele sunt documente cu regim secial , probabil voi va inregistrati ca venituri in momentul in care aveti cotorul folosit.Sunt de parerea ta ca odata emisa factura, practic ai dubla venitul, numai daca nu exista, ca si pt unitatile cu amanuntul o reglementare expresa care sa prevada ca in cazul in care clientul solicita furnizorul este obligat sa emita factura, factura care nu se inregistreaza in contabilitate.Eu personal nu cunosc o astfel de reglementare, dar poate cineva care lucraeza in domeniu te poate ajuta cu mai multe informatii.

Mirela

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura la benzinarie. allexxei allexxei Este adevarat ca de la 01.ian.2006 nu se mai pot deconta bonurile fiscale de la benzinarie ? Daca da, cum se procedeaza ? Cerem factura fiscala ? Va ... (vezi toată discuția)
Cheltuiala deductibila - bon de taxi Soonia Soonia Buna ziua Vreau sa va intreb ce se intampla cu bonurile de taxi, se pot introduce in registru de casa ca si cheltuiala deductibila? Mi s-a zis ca doar ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate bonuri fiscale carmenl carmenl Bonurile fiscale emise de de aparatele de marcat electronice fiscale care au valoare de pana la 100 lei sunt deductibile la calculul impozitului pe profit daca ... (vezi toată discuția)