avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general deductibilitate bonuri fiscale
Discuție deschisă în Contabilitate în general

deductibilitate bonuri fiscale

Bonurile fiscale emise de de aparatele de marcat electronice fiscale care au valoare de pana la 100 lei sunt deductibile la calculul impozitului pe profit daca nu sunt insotite de factura (exceptand bonurile de combustibil) ?
Cel mai recent răspuns: mari.a , utilizator 20:53, 15 Noiembrie 2009
bonurile fiscale in conditiile aratate sint valabile. factura se emite si este valabila pentru sume de peste 101 lei.
Dupa cate stiu eu.....nu mai sunt deductibile decat daca sunt insotite de factura,decont de cheltuieli...etc...in rest sunt doar justificare de plata in registru de casa....
Facturile sunt valabile indiferent de valoarea lor. Bonurile fiscale sunt valabile numai pt deducerea chelt daca sunt trecute pe deconturi de cheltuieli aprobate de conducatorul unitatii.
Bonurile fiscale nu mai sunt documente justificative privind bunurilor sau sau serviciile ( exceptand cele de combustibil.)
... decat daca, asa cum spune si ANALIROMAN, sunt insotite de factura, se regasesc intr-un decont de cheltuieli aprobat de conducerea societatii, sau, daca sunt insotite de documente care fac dovada intrarii in societate a bunurilor respective (NIR).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere cheltuieli cu bon fiscal cristian_conea cristian_conea Sunt PFA si am cumparat articole de birou cu bon fiscal stampilat, pe care e trecut fiecare articol in parte. Este aceasta cheltuiala deductibila ? (vezi toată discuția)
Bon fiscal nestampilat Cristina Vasile Cristina Vasile Buna seara! Daca am bonuri fiscale, altele decat cele de combustibil, cu produse protocol, papetarie, etc, si [b]nu sunt stampilate[/b], cu valoare de pana ... (vezi toată discuția)
Decontare bon si factura viov viov e adevarat ca daca bonul fiscal nu are stampila pe verso nu e valabil si daca valoarea lui depaseste 100 lei , atunci e obligatoriu factura ma refer la ... (vezi toată discuția)