1. Asa cum singura spuneti, sarcinile dvs. din fisa postului nu mai acopera timpul normal de lucru din lipsa de proiecte.
2. Lipsa de proiecte se datoreaza si actualei crize economice si, poate, si unei neimplicari totale a dvs. personal.
3. Indiferent de motiv, rezultatele muncii dvs. nu mai justifica plata salariului negociat si atunci angajatorul, in loc sa va concedieze, va ofera cateva sarcini in plus, pentru a va putea plati salariul din CIM.
4. Sarcinile suplimentare pe care le expuneti dvs. nu sunt asa de dificile de realizat, nu necesita o pregatire profesionala deosebita si angajatorul nu-si permite sa angajaeze un salariat special pentru aceste sarcini.
5. Parerea mea este ca puteti sa semnati o completare a fisei postului cu aceste sarcini, pentru o perioada determinata, pana la revenirea situatiei unitatii la aceea din momentul incheierii CIM.
6. Sarcinile administrative de care spuneti se pot indeplini, de altfel, si fara a se modifica fisa postului.
7. Va sfatuiesc sa alegeti bine ceea ce faceti, mai ales in ziua de azi cand gasirea unui loc de munca este asa de dificila.
Succes!
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua,
Va multumesc pentru sfat. Este evident ca sarcinile suplimentare nu sunt dificil de realizat, insa daca doream sa fiu secretara alegeam aceasta varianta intr-o companie mai mare. Stiu ca poate vi se pare absurd sa refuz aceste task-uri, insa nu-mi place sa stau la coada la posta enervandu-ma, sau sa pierd vremea la telefon facnd comenzi si, din nou enervandu-ma!
Vis-a-vis de ceea ce mi-ati scris la punctul 5: tot franc mi s-a zis ca daca vor intra proiecte, eu voi face in continuare activitate de secretariat in timp ce ma ocup si de recrutare. Sper sa nu fiu gresit inteleasa, insa aceste responsabilitati imi sunt impuse si cu un ton imperativ. Pe fondul crizei financiare angajatorii mizeaza pe faptul ca piata job-urilor este saraca in oferte de angajare si isi permit sa se comporte "mai putin ortodox" cu angajatii.
Sa inteleg ca daca refuz aceste activitati, angajatorul poate sa ma concedieze? Si daca ma concediaza, pe ce motive imi poate incheia C.I.M? Pot sa obtin salarii compensatorii daca se recurge la concediere?
Cu sinceritate va spun ca prefer sa fac comisioane pentru prieteni, familie, dar nu pentru un anagajator care nu stie sa-si motiveze angajatii.
Va multumesc!
1. Evident ca nu va poate obliga nimeni sa faceti ce nu doriti. Dar cu pretentiile dvs., chiar daca sunt mai mult sau mai putin justificate, trebuie sa alergati mult sa gasiti un job, in ziua de azi.
2. Angajatorul are posibilitatea sa va concedieze individual (art.65 din Codul muncii) prin desfiintarea postului ocupat de dvs. Concedierea in acest mod va ofera posibilitatea de a primi indemnizatie de somaj. De asemenea, in aceasta situatie vi se aplica prevederile CCMUNN pe anii 2007-2010:
ART.74. (2) In cazurile in care unitatea este obligata, potrivit legii, sa acorde un preaviz la desfacerea contractului de munca, durata preavizului va fi de 20 de zile lucratoare.
(3) In perioada preavizului, salariatii au dreptul sa absenteze patru ore pe zi de la programul unitatii, pentru a-si cauta un loc de munca, fara ca aceasta sa afecteze salariul si celelalte drepturi. Orele absentate se pot acorda prin cumul, in conditiile stabilite de angajator.
ART.78. - (1) La incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin un salariu lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi.
(2) Prevederile alin. 1 sunt aplicabile atunci cand incetarea contractului individual de munca a intervenit ca urmare unor motive ce nu tin de persoana salariatului.
3. Va doresc sa aveti ocazia sa gasiti un job care sa satisfaca pe deplin dorintele dvs. si sa fiti multumita!
P.S. Sa stiti ca stam la cozi la posta, la administartia financiara, la ITM, la AJOFM, la Casa de Pensii, la Casa de Sanatate etc., ca persoane angajate sau particulare, fara sa avem in fisa postului aceasta sarcina.