avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1105 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfiintare post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfiintare post

Buna,

Am o intrebare legata de desfiintarea unui loc de munca.Daca ti se desfiinteaza postul si ai contract de munca nedeterminat,angajatorul este obligat sa iti ofere un alt loc de munca,daca acesta are altele disponibile?
Daca da,in ce conditii:trebuie sa mai dai test sau interviu pentru ocuparea acestuia?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:26, 5 Decembrie 2017
În cazul desfacerii contractului individual de muncă, în temeiul art. 65 din Codul muncii, angajatorul nu are obligaţia de a oferi un loc de muncă salariatului concediat.

Insa daca are aceasta posibilitate ii poate oferi un alt loc de munca.
De la ce data a fost scoasa acesta lege? stiam ca innainte era valabila...
Multumesc
Niciodata nu a fost prevazuta in Codul Muncii (din 01.03.2003 de la data intrarii lui in vigoare) o astfel de obligatie.
Multumesc frumos pentru raspuns.

Vreau sa va mai intreb daca este legal sa te cheme din concediu pentru evenimente speciale?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista niciun text de lege care sa prevada posibilitatea unui angajator de a rechema la munca un salariat aflat in perioada in care i s-a acordat zile libere platite pentru evenimente familiale deosebite.

Alte discuții în legătură

Revenire din cic, post desfiintat ContSters328324 ContSters328324 Buna ziua, am mai pus aceeasi intrebare in cadrul altui subiect mai amplu si abordat din mai multe puncte de vedere.Avand in vedere ca nu am primit nici un ... (vezi toată discuția)
Actiune instanta consuela1069 consuela1069 In data de 22.07.2009 mi-a fost adus la cunostinta preavizul cu nr de inregistrare ... mentionez ca este vorba de concediere la initiativa angajatorului (art ... (vezi toată discuția)
Revenire dupa maternitate pristopanu07 pristopanu07 Buna ziua, In situatia in care sunt incadrata de la 1 sept cu contract pe perioada determinata (1 an, invatamant), pot reveni din nou la post dupa cele 126 ... (vezi toată discuția)