avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... actiune instanta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

actiune instanta

In data de 22.07.2009 mi-a fost adus la cunostinta preavizul cu nr de inregistrare ... mentionez ca este vorba de concediere la initiativa angajatorului (art 65.1) individividuala.
Dupa preaviz, urmeaza decizia de concediere nr... In aceasta decizie cu nr ... se vorbeste despre o alta decizie cu nr ... care nu mi-a fost adusa la cunostinta. De asemenea mi se spune ca poate fi contestata in termen de 30 zile de la comunicare dar pe ea nu exista data la care a fost luata decizia si nici data comunicarii deciziei.
In aceeasi decizie nr ...de concediere mi-se spune ca din 18.08.2009 imi inceteaza contractul de munca, cu toate ca aceasta este ultima zi de preaviz. De fapt din punct de vedere al cartii de munca aceasta mi-a fost inchisa cu 18.08.2009 in loc de 19.08.2009 pentru ca 18.08.2009 a fost ultima zi de preaviz.
- in luna decembrie 2009 societatea a facut angajari pe post similar fara ca eu sa fiu rechemat. Postul pe care eu am fost angajat este conducator auto iar angajarea s-a facut tot pe post de conducator auto.
Intrebarile mele sunt:
1.Mai pot contesta concedierea desi au trecut mai mult de 30 zile decizia de concediere fiind nedatata?
2.Societatea avea dreptul sa faca angajari pe un post similar fara sa imi faca rechemare? trebuie sa face eu dovada ca societatea a facut angajari pe post similar?
3.Cartea de munca este inchisa corect?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:20, 17 Ianuarie 2010
1. Actiunea pentru contestarea deciziei de concediere va fi respinsa ca fiind prescrisa, deoarece a trecut mai mult de 30 de zile de la data cand v-a fost comunicat.

2. În cazul desfacerii contractului individual de muncă, în temeiul art. 65 din Codul muncii, angajatorul nu are obligaţia de a oferi un loc de muncă salariatului concediat si nici sa-l recheme la munca in cazul in care face noi angajari.

3. Mi se pare corect inchiderea carnetului de munca... c.i.m. inceteaza la data expirarii perioadei de preaviz.
contestarea deciziei de concediere va fi respinsa chiar daca aceasta nu este datata si nu am semnat pe ea de luare al cunostinta.
Atunci de unde stiti ca nu exista data de emitere pe decizie ? ... iar cand vi s-a dat carnetul de munca nu ati vazut data incetarii ? ... exista o prezumtie care poate fi luata in considearre de catre instanta de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere individuala,obligatiile angajatorului ContSters53513 ContSters53513 Buna ziua, As dori sa aflu cum as putea sa concediez pe cineva motivand cu desfiintarea postului ca urmare a dificultatilor economice?Ce documente imi ... (vezi toată discuția)
Concediere din initiativa angajatorului prin desfiintarea postului ContSters305382 ContSters305382 Buna ziua, Numele meu este C.D.. locuiesc in jud. Ilfov . Am fost concediata de la locul de munca din initiativa angajatorului, prin desfiintarea postului ... (vezi toată discuția)
Am anunțat sarcina a doua zi după ce mi s-a desfăcut contractul de muncă. e obligat angajatorul să mă mențină angajată până la finalul sarcinii? adinanicoleta adinanicoleta Buna ziua, sunt in situatia in care mi s-a desfacut contractul de munca cu preaviz si sunt insarcinata. Nu am anuntat la lucru sarcina decat a doua zi in care ... (vezi toată discuția)