Buna seara! doresc sa cumpar un apartament si am aflat din verificarile la ONRC ca pe adresa respectiva sunt inregistrate 2 sedii sociale ale unor societati comerciale, al caror administrator este fostul sot al vanzatoarei apt., in prezent acest apartament fiind in proprietatea exclusiva a vanzatoarei in baza unui act de partaj voluntar.unul dintre sedii este expirat, altul este activ pana in 2024 un baza unor contracte de comodat din 2009, nu au fost desfasurate activitati la sediu, apartamentul nu este aport la capitalul social si nici in patrimoniul firmei, este intabulat la OCPI pe numele vanzatoarei far a fi inscrise alte sarcini in ceea ce priveste cele doua contracte de comodat. pot cumpara imobilul printr-un credit ipotecar in astfel de conditii, in cazul in care vanzatoarea nu reuseste sa ia legatura cu fostul sot pentru a isi schimba sediul sediul social, acesta nici nu ii raspunde vanzatoarei la tel, din cate imi spune ea, iar sa astept sa il dea in judecata dureaza f mult?mentionez ca am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare la notar cu termen de incheiere a contractului in 26.02.2018.multumesc mult!
Buna seara
Va trebui sa notificati atat firmele cat si registrul comertului ca sunteti noul proprietar si in termen de ... zile de la momentul notificarii sa-si schimbe sediile sociale.
Multumesc frumos pentru raspuns! inteleg ca se poate cumpara acest apartament fara sa am probleme ulterior, iar banca nu ar putea sa refuze apartamentul ca si garantie adusa creditului ipotecar in aceste conditii? zilele acestea astept si opinia notariala solicitata de banca.