avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu pentru CC pana la doi ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu pentru CC pana la doi ani

Am nascut pe data de 06.11.2017 si am urmatorul stagiu de cotizare 09.09.2016-012.02.2017 si 06.03.2017- 05.09.2017. Cand imi completeaza angajatorii adeverinta mai tin cont de cele 42 de zile de sarcina si lehuzie dupa data nasterii? Mai trebuie sa fac cerere pentru suspendare si automat decizie de suspendare? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: vintilavintila , utilizator 12:39, 22 Noiembrie 2017
Daca sunt doi angajatori , fiecare va completa adeverinta pentru CCC pentru perioada lucrata la acestia.

Concediul de maternitate suspenda de drept c.i.m. , la terminarea acestuia sau inainte de a expira durata lui, veti depune la angajator cerere de acordarea CCC la care veti atasa copia certificatului de nastere al copilului.
In baza cererii se va emite Decizia de suspendare a c.i.m. de catre angajator.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Noiembrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
copilul s-a nascut pe 06.11 si eu am contractul incetat pe data de 05.09.2017 cu acordul partilor, ce suspendare sa mai faca angajatorul? Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc pana la doi ani vintilavintila vintilavintila Am nascut pe data de 06.11.2017 si am urmatorul stagiu de cotizare 09.09.2016-012.02.2017 si 06.03.2017- 05.09.2017. Cand imi completeaza angajatorii ... (vezi toată discuția)
Tata - cerere concediu crestere copil BogdanNick BogdanNick Va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o problema cu care ma confrunt de cateva zile si la care cei de la ITM nu mi-au dat nici un raspuns concret. Mai mult, ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil si operarea in revisal elena6ro elena6ro Buna ziua, Avem o salariata care va naste in ianuarie 2015 si la sfarsitul lunii octombrie ar trebui sa intre in concediu prenatal (84 zile). Restul de 42 de ... (vezi toată discuția)