avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu minor

Buna ziua! Sunt in divorț cu soțul meu prin inermediul judecatoriei. Avem un copil de 14 luni împreună.Garsoniera in care locuim este 1/2 a mea si1/2 a lui. Nu ma lasa sa.mi vizitez parintii sau sa intreprind alte activitati cu copilul fara acordul lui. Daca nu vreau sa.i gatesc sau sa fac curat in urma lui ma înregistreaza si filmează zicand ca imi cresc copilul in conditii improprii. Avocata mi.a spus ca daca părăsesc domiciliul rezulta ca am posibilitatea sa locuiesc in alta parte si nu am nevoie de garsoniera asa ca ii va reveni lui, si nemaiavand o locuinta sa.i ofer copilului risc sa pierd copilul. Este adevarat? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 14:37, 22 Noiembrie 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este un scenariu ireal ceea ce v-a spus avocata. Locuinţa oferită copilului nu este dependentă de forma de proprietate.Dacă vrea să-i revină garsoniera, nu are decât, va trebui să vă plătească sulta pentru partea dvs., iar dvs. puteţi să vă cumpăraţi sau să închiriaţi o locuinţă decentă.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
E ceva ce nu se leaga intre spusele avocatei si faptele descrise de dumneavoastra.
NU EXISTA parasire de domiciliu si nici dreptul de a avea un copil langa tine nu este conditionat de o proprietate.
La 14 luni ma indoiesc ca va exista judecator sa stabileasca domiciliul acelui minor la tata.
Ideea era ca nemaiavand o locuinta in proprietate risc sa pierd copilul, pt ca s.a facut ancheta sociala de la primarie la aceasta locatie
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ancheta socială se poate face la orice locaţie. Puteţi pleca cu copilul şi din motive de siguranţă, temporar, până la finalizarea procesului. Acum, dacă sunteţi terorizată, rămâneţi în situaţia asta până se termină procesul? Nu aţi fi singura mamă care pleacă din casă din cauza violenţei soţului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce sanse am sa obtin custodia copilului? roxanaiuliana roxanaiuliana Buna ziua!Ma numesc Roxana...Daca nu deranjez as avea o intrebare care ma macina la care nu gasesc raspuns ...Am trait in concubinaj cu un barbat timp de 10 ... (vezi toată discuția)
Divort cu copil de 8 luni maria.oana maria.oana Din cauza unei stuatii insuportabile as dori sa divortez de sotul meu. Nu ne mai intelegem decat in privinta fetitei ( care are acum 8 luni si jumatate). As ... (vezi toată discuția)
Ce pot face? divort cu minor Ellena007 Ellena007 Buna ziua. Am si eu o problema.Sunt casatorita de 2 ani si jumatate si am impreuna cu sotul o fetita de 2 ani. As dori sa intentez divort,dar acesta ma ... (vezi toată discuția)