avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere succesiune- vanzare - intabulare inainte de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere succesiune- vanzare - intabulare inainte de vanzare?

În urma succesiuni sa stabilit ca u chiul meu are 7/8 din masa succesorala iar mama concubinei 1/8 sa emis certificat de calitate de moștenitor. Ca sa vanda trebuie intabulat pe amândoi ? Ar putea să o despăgubească pe mama concubinei pe partea ei adică 1/8 că sa fie el proprietar ?
Ultima modificare: Miercuri, 22 Noiembrie 2017
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 11:43, 22 Noiembrie 2017
Solutia cumpararii partii de mostenire mi se pare mai convenabila. Intabularea pe doi proprietari va presupune prezenta si acordul amandorura in caz de vanzare .
Buna ziua
Fie merg la notar si fac un act de iesire din indiviziune amiabil fie unchiul o cheama pe cealalta parte in instanta si solicita iesirea din indiviziune.
pe urma poate sa vanda.
Daca amandoi vor ACUM sa vanda se intabuleaza bunul pe numele ambilor si il vand impreuna semnand amandoi la notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu proprietate iulianbastan iulianbastan Salut! Am si eu o nelamurire si va implor sa ma ajutati. Bunicii mei (decedati ambii)au 3 copii: mama, o matusa si un frate. Ca avere a ramas un teren ... (vezi toată discuția)
Casa cu multi proprietari GyarfasCsaba GyarfasCsaba Am o proprietate (casa si curte) de 800mp. In CF in afara de mine mai apare un unchi cu o cota de 1/16, cota pe care a mostenit-o dupa bunicul meu. in afara ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune cristina toader cristina toader Un teren de 7,5 ha are ca proprietari 3 persoane: eu in urma decesului mamei, un frate al mamei si o verisoara care inca nu a facut succesiunea in urma ... (vezi toată discuția)