avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament olograf
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament olograf

Buna,
Am nevoie de o parere!
Am un testament olograf (din pacate) prin care se lasa mostenire un apartament si un teren. Beneficiara este o sora a defunctei. Au vocatie succesorala doar 2 surori ale defunctei.
Are vreo importanta testamentul daca este olograf? Cum se vor forma cotele?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters4579 , utilizator 19:01, 4 Februarie 2006
Imi aduc aminte de profu de civil in anul III la succesiuni cum isi scuipa plamanii spunand "testamentul nu e contract" :)
Pentru terti testamenutul este un fapt juridic si in consecinta nici nu se pune problema de simetria actelor juridice
...ba nik revino-ti...sdau daca nu...asa este...trebe expertiza...da faza cutestamentu autenic mi-a placut...sincer...cind simti ceva...top la notaer...daca ai un junghi in spate te duci nu l doctor ci la notar sa-ti faca testament musai autntic...
...deci...in concluzie...testamentul olograf trebuie expertizat...dupa aia te duci la un notar care declara unica mostenitoare pe sora legatara...end of story...

...ba nik revino-ti...sdau daca nu...asa este...trebe expertiza...da faza cutestamentu autenic mi-a placut...sincer...cind simti ceva...top la notaer...daca ai un junghi in spate te duci nu l doctor ci la notar sa-ti faca testament musai autntic...

Daca esti atent, Ovi, "faza cu testamentul autentic" nu-mi apartine. Vorbeam de "act autentic"
...sorry da n-am citit cu atentie ce ai explicat...trebuia sa citesc de doua ori raspunsul tau...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testamentul olograf poate completa un testament autentic firi firi Defunctul a intocmit un testament autentic la notar, pentru un bun,(teren agricol), ulterior a realizat ca a omis un bun (un loc de veci) si a intocmit un ... (vezi toată discuția)
Succesiune fara mostenitori rezervatari dariad dariad In cazul dezbaterii unei astfel de succesiuni, cum se procedeaza? Caz concret. Persoana care decedeaza se presupune ca a lasat un testament sau a avut ... (vezi toată discuția)
Mătușa mea, necăsătorită și fără copii, mi-a făcut testament. poate fi atacat de frații ei sau de ceilalți nepoți? Viovascu Viovascu Sora mamei mele, necăsătorită, fără copii, și cu părinții decedați, vrea să imi lase mie apartamentul ei. Eu sunt nepoată după una dintre surori. ... (vezi toată discuția)