avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... ajutor de deces
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

ajutor de deces

Buna ziua.Situatia este urmatoarea: fostul meu sot a decedat in urma cu o luna. Nu era asigurat social, cheltuielile de inmormantare au fost pe numele fiului nostru, care are pensie de handicap. Cand s-a prezentat la casa de pensii cu documentele i s-a spus ca nu poate primi banii, deoarece defunctul nu a implinit varsta legala de pensionare, desi eu nu am intalnit nicaieri aceasta conditionare. Va rog mult sa-mi spuneti daca mai este vreo modalitate de a intra in posesia banilor. Multumesc
Cel mai recent răspuns: brandusa11 , utilizator 13:22, 23 Noiembrie 2017
Ajutorul de deces se acordă în cazul decesului:
- asiguratului;
- pensionarului;
- unui membru de familie care nu era asigurat sau pensionar la data decesului.
Multumesc ptr. promptitudine. Sa inteleg ca raspunsul celor de la Casa de pensii era "pe langa" lege, iar fiul, pensionar fiind, are dreptul la ajutor de deces, fara legatura cu varsta decedatului?!
Ajutorul de deces se acorda fara legatura cu varsta decedatului.
Încă o dată multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine primeste ajutor de inmormantare? militaruflorentina militaruflorentina Buna ziua, Va relatez pe scurt datele problemei si sper sa primesc un raspuns cat mai repede. Va multumesc anticipat. Unei persoane salariate (salariu minim ... (vezi toată discuția)
Ajutor inmormantare, persoana cu dizabilitati ContSters172175 ContSters172175 Buna ziua. Cum se acorda (daca se acorda) ajutorul de inmormantare in urmatoarea situatie: -persoana decedata - persoana cu handicapat ... (vezi toată discuția)
Ajutor de deces maria iordache maria iordache Buna ziua! As dori si eu un raspuns in legatura cu intrarea in posesia ajutorului de inmormantare. Mama mea pensionata fiind s-a ocupat de tot ce tine ... (vezi toată discuția)