avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatia de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatia de proprietari

S-a hotarit de catre comitetul de proprietari(nu a fost o adunare generala),sa se inlocuiasca tevile de apa si s-a stabilit o suma de plata pentru fiecare apartament.Lucrarea s-a facut cu o firma "prietena",adica fara transparenta cheltuielilor.Eu nu m-am racordat la noua retea pentru ca stau la parter si aveam un alt racord,facut atunci cind mi-am pus centrala de apartament.
Banii erau adunati in fond de reparatii,eu am refuzat sa platesc,pentru ca am avut indoieli despre costuri si nu eram nici racordata.
Ce ar trebui sa fac :
-sa ma racordeze la reteaua lor
-sa cer documentele lucrarii
-trebuie sa platesc ceva ce nu am doar pentru ca sunt proprietar?
Cel mai recent răspuns: morariu , utilizator 11:17, 23 Noiembrie 2017
de regula nu trebuie sa platiti nimanui nimic pana nu se justifica cu acte motivul pentru care vi se cer banii. eu asta as cere in locul dvs
Cred ca am mai vazut acest topic pe forum - nu ati fost multumita de raspunsuri?
Cand locuiesti la comun, te supui regulilor comunitatii. Daca aveti indoieli asupra corectitudinii repartizarii costurilor, contestati lista de plata in primele 10 zile de la afisare;
Chir nu inteleg cum dvs. aveti un alt racord... Cum adica nu "luati" de dupa apometrul general? daca il luati de dupa apometru, atunci luati apa din gestiunea as. prop., asa ca trebuie sa va conformati repartizarilor as. prop.
Apoi, eu nu vreau sa incurajez "munca la negru", dar unele sunt costurile pe care vi le pretinde o persoana fizica (prietena) si altele sunt costurile pe care vi le pretinde o firma, cat de amarasteanca o fi... . De altfel o persoana fizica poate fi platita in baza unei conventii de prestari de servicii (care intre timp, am auzit ca nu mai au voie sa presteze altfel de lucrari...).
Din start dv plecati de la o apreciere eronata respectiv
eu am refuzat sa platesc,pentru ca am avut indoieli despre costuri si nu eram nici racordata.

Dv indiferent de unde va alimentati cu apa tot din instalatia parte comuna o realizati daca nu cumva ati sapat in subsolul imobilului o fantana sau alta sursa de apa
Trebuie sa constientizati ca locuind in bloc de locuit in comun beneficiati de proprietatea dv dar care racordata la utilitatile imobilului de locuit in comun,unde parte contractanta este persoana juridica asociatia de proprietari
Totodata,la bloc ,hotararile se dispun de catre majoritate,astfel ca minoritatea se supune majoritatii
Aspectul ca dv
stau la parter si aveam un alt racord,facut atunci cind mi-am pus centrala de apartament.
,nu constituie temei legal pentru a fi exonerat de la plata intretinere si reparatii parti comune
Buna ziua,
legat de asociatia de proprietari...., cum pot sa postez o intrebare? Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreținere bloc Manuela87 Manuela87 Am si eu cateva intrebari si nelamuriri : 1). In urma cu 5 luni am cumpărat o garsoniera,la momentul respectiv fiind apa calda oprita pt neplata ... (vezi toată discuția)
Montare geamuri cu tamplarie pvc pe casa scarii fara a imi da acordul. AdrianZet AdrianZet Buna seara. As dori sa-mi spuneti daca Presedintele asociatiei de proprietari are dreptul de a decide montarea geamurilor cu tamplarie PVC (probabil si usa ... (vezi toată discuția)
Lucrari bloc fotbalistul fotbalistul Buna ziua, Lucrarile in bloc, de genul, repararea terasei, inlocuirea coloanelor de apa, reparatia liftului, sunt lucrari ce necesita sume de ... (vezi toată discuția)