Uitati aici frumusete de hotarara judecatoreasca care va contrazice
[ link extern ] :
4. Situaţia de fapt
A. În procesul-verbal s-a reţinut că în data de 22.09.2012, ora 10:10, pe trecerea de pietoni de la sensul giratoriu format la strada I.L.Caragiale cu Bdul Unirii, petentul a condus autoturismul Toyota şi nu a oprit autovehiculul pentru a acorda prioritate de trecere pietonilor angajaţi în traversarea străzii dinspre partea dreaptă a sa, pe sensul de mers al autovehiculului, atunci când pietonul traversa pe marcajul rutier pietonal regulamentar. Abaterea a fost filmată cu aparatul radar autovision montat pe auto .
S-a reţinut că fapta este prevăzută de art. 135 lit. h din HG 1391/2006 şi sancţionată de art. 100 alin.3 lit. b din OUG 195/2002.
6. Motivarea soluţiei
A. Cu privire la legalitatea şi temeinicia procesului-verbal
În ceea ce priveşte situaţia de fapt, instanţa constată că din înregistrarea video reiese că pietonul a mers normal pe trecerea de pietoni şi nu a fost nevoit să îşi modifice brusc direcţia sau viteza de deplasare ori să oprească. Prin urmare, petentului nu îi poate fi imputată fapta de a nu acorda prioritate de trecere, în sensul dat de legiuitor acestei noţiuni conform art. 6 pct.1 din OUG195/2002.
Având în vedere situaţia de fapt reţinută şi că elementul material al contravenţiei prevăzută de art. 100 alin.3 lit.b din OUG 195/2002 constă în neacordarea priorităţii de trecere pietonilor, instanţa apreciază că plângerea formulată de petent este întemeiată şi că procesul-verbal de contravenţie nu corespunde adevărului, urmând a fi anulat. În consecinţă, instanţa va anula sancţiunile aplicate prin procesul-verbal contestat, respectiv amenda de 280 de lei şi cele 4 puncte de penalizare.
Si mie mi se pare logica aceasta argumentatie ,contraventia e una de pericol , pai daca nu i-am stanjenit trecerea unde e pericolul ???
Eu oricum o sa-mi bazez plangerea si pe aceasta speta ca oricum n-am ce sa pierd .