avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Calculul scaderilor in greutate datorita ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Calculul scaderilor in greutate datorita perisabilitatilor de depozitare HG169/2015

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema

Am vazut ca au fost discutii pe interpretarea calculului de scaderi in greutate datorita perisabilitatilor de depozitare-cf HG169/2015( a se vedea Anexa 6 pct 2.2.1)

Mi se pare destul de clar de aplicat o formula indiferent ca produsul sta depozitat pina in 6 luni sau peste 6 luni

Indiferent cum si indiferent de perioada de depozitare formula e aceiasi SG=SMxnxd/100

Unde

SG= scaderea in greutate

SM= stoc mediu

d=durata depozitare

n=norma de perisabilitate care se ia din tab 1.

Ex1

in cazul in care produsul sta 4 luni

SG=SMx4xn/100

In cazul in care sta 8 luni

SG=SMx6xn1/100+SMx2xn2/100

Unde n1 si n2 sint coeficientii dati de tabelul 1(pina la 6 luni-n1) si dupa 6 luni-n2

Va rog transmiteti punctul dvs de vedere!
Ultima modificare: Joi, 23 Noiembrie 2017
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Procent perisabilitati pentru depozitare florentina voicila florentina voicila Conform HG 684/2003, procentul pentru calculul perisabilitatilor de depozitare este de 0,08% pentru primele 6 luni de depozitare + 0,01% pentru fiecare luna de ... (vezi toată discuția)
perisabilitati legale florentina voicila florentina voicila Conform HG 684/2003, procentul pentru calculul perisabilitatilor de depozitare este de 0,08% pentru primele 6 luni de depozitare + 0,01% pentru fiecare luna de ... (vezi toată discuția)
Scadere perisabilitati prod.alimentare gina.x gina.x Buna seara, Am si eu o nelamurire in legatura cu scaderea din stoc a marfurilor (produse alimentare expirate).Stiu ca exista un tabel cu limite de ... (vezi toată discuția)