avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... firma cu datorii
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

firma cu datorii

Întrebarea mea : dacă este un srl pe numele meu ca proprietar (asociat unic), care are f multe datorii la stat (Anaf) şi are suspendat activitatea, pot să mai înfiinţez o altă firmă pe numele meu fără să fie influenţat de prima?

Parctic prima firma a fost al tatălui meu care a trecut pe numele meu, în cadou :P, el rămânând administratorul, apoi a plecat din firmă. Iar contabila mi-a zis că nu pot iniţia procedura de insolvenţa până când nu plătesc datoriile la stat, o suma ce îmi e imposibil să plătesc. Menţionez că firma nu are nici o avere.

Care ar fi soluţia să scap cumva de această firmă? Aş putea să deschid un nou srl în aceste condiţii ca să am afacerea proprie?

Mulţumesc frumos pentru răspuns.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Noiembrie 2017
Marila, utilizator
Nu puteti detine in acelasi timp doua societati comerciale in care sa aveti statutul de asociat unic,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societate comerciala suspendata pe termen de 3 ani. consecinte daca ea nu este reactivata. Ioana-S Ioana-S Dupa cum se stie, acum 3 ani a existat o avalansa de suspendari de societati comerciale, datorita aparitiei acelui mult hulit si inutil impozit forfetar. In ... (vezi toată discuția)
Srl executare cu sau fara insolventa claudia_d claudia_d Speta este: SRL cu datorii la anaf, banca, furnizori - toate insumand mai putin de 40000 Ron, administrator si asociat unic care nu are pe numele sau nimic ce ... (vezi toată discuția)
Răspund pentru datoriile făcute de altcineva. cum pot face ca vinovatul să plătească? ivanhoeliviu ivanhoeliviu Buna ziua. Sunt asociat unic al unei societati comerciale care se afla in insolventa. Din pacate, nu stiu nimic de afaceri, iar de intreaga activitate a firmei ... (vezi toată discuția)