Buna ziua, in urma cu mai bine de 3 ani tatăl meu e decedat in urma unui accident de munca. Ancheta ITM s-a finalizat intr-o luna, in urma acesteia firma respectivă fiind vinovată pentru omor din culpa. Ca urmare s-a deschis un proces penal iar apoi noi am deschis si unul civil si din tot acel timp dosarul sta la politie iar persoană din cadrul sectiei de politie care se ocupa de caz a cautat fel si fel de motive pentru a încetini mersul anchetei (ultimele motive fiind ca nu gaseste martori). Precizez ca au existat mai mult de 4 martori in momentul incidentului, conform anchetei ITM. Am inteles ca pana in septembrie a acestui an (2017) dosarul ar fi trebuit sa fie definitivat, lucru care nu s-a intamplat. Întrebarea mea este, ce pot face din punct de vedere legal pentru a accelera mersul anchetei sau măcar pentru a stii in ce stadiu se afla aceasta. Va multumesc anticipat!
Art. 488 ind 1 Cod proc pen. va permite sa faceti o contestatie privind durata procesului daca atrecut mai mult de 1 an. Mai jos aveti un link cu un model de contestatie. [ link extern ]