Buna, din pacate am avut un accident la trecerea de pietoni. Victima a primit 55-60 de zile de ingrijiri medicale. Dupa trecerea celor 90 de zile (subliniez faptul ca victima m-a cunoscut din prima zi), l-am cautat pe politistul de caz...acesta timp de inca 45 de zile fiind in concediu medical. Acum o saptamana intr-un final am reusit sa il contactez... acesta mi-a spus ca va clasa dosarul deoarece desi victima a depus o plangere penala nu a mai adus alte zile de ingrijiri medicale ... si sa astept sa primesc solutia acasa.
ma afecteaza in vreun fel aceasta plangere? exista vreo metoda sa primesc solutia mai repede? se poate depunde o cerere la parchet? s-au la politie ? cat poate sa tina politia doasrul "in cercetare" fara a da o solutie? totusi se implinesc aproape 5 luni de la accident... politistul de caz nu era obligat sa imi aduca la cunostinta plangerea in momentul la care a fost depusa?
Judecătorul de drepturi și libertăți are în vedere că, potrivit art. 488 ind.1 Cod procedură penală „Dacă activitatea de urmărire penală sau de judecată, nu se îndeplinește într-o durată rezonabilă, se poate face contestație, solicitându-se accelerarea procedurii.”
Conform alin.3 lit.a al aceluiași text de lege, contestația poate fi formulată „după cel puțin un an de la începerea urmăririi penale, pentru cauzele aflate în cursul urmăririi penale.
Verificați dacă sunt indeplinite condițiile prevăzute la art. 488 ind. 1 din Codul de procedură penală și formulați o cerere care cuprinde elementele de la art. 488 ind. 3 raportate la 488 ind. 2 ambele tot din Codul de procedura penala.