avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... indrumare succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

indrumare succesiune

Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti care sint pasii de urmat in cazul succesiunii mostenirii de la parintii decedati (este vorba de casa parinteasca si 4 ha de pamint) . Daca puteti sa-mi spuneti si ce cheltuiala implica acest fapt deoarece este vorba de o mostenire de la tara si poate e mai costisitor decit toata valoarea de primit.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 10:44, 23 Noiembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Va trebui sa mergeti la un notar care are biroul pe raza judecatoriei pe a carei acoperire au avut ultimul domiciliu parintii decedati.
Acte:
- certificate de deces
- certificate de stare civila mostenitori (C.I. certificate de nastere, casatorie, divort, etc)
- acte de proprietate asupra bunurilor din masa succesorala (Titlul de proprietate).
costurile vi le poate spune DOAR notarul avand in vedere ca se stabilesc dupa grila notarilor publici din zona.
Daca nu va intelegeti mostenitorii atunci se merge in instanta (judecatoria despre care vorbeam) cu aceleasi acte. taxa de timbru este de 5% din valoarea bunurilor din masa succesorala si restul cheltuielilor aferente (expert, avocat, etc)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune costelmacovei costelmacovei buna ziua va rog sa-mi spuneti care sunt pasii pentru a face succesiunea a 6 ha de pamant mentionez ca parintii nu mai sunt in viata de multi ani iar ... (vezi toată discuția)
Ce acte trebuie duse la notar pt realizarea succesiunii? ianca1980 ianca1980 Buna ziua. Va rog frumos sa imi spuneti de ce acte este nevoie atunci cand se face o succesiune.Unchiul meu a decedat de doua saptamani,iar in urma lui au ... (vezi toată discuția)
Neacceptarea succesuinii ntgheorghe ntgheorghe Mama tatalui meu a decedat in 1994. Catre 2004, tatal meu s-a adresat unui notar sa deschida succesiunea. La succesiunes bunicii puteau sa pretinda tatal meu ... (vezi toată discuția)