avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chiriașul plătește și impozitul datorat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chiriașul plătește și impozitul datorat proprietar. Este corect?

Bună seara,eu stau cu chirie de doi ani si la cererea mea am inregistrat contractul la ANAF,precizez ca eu platesc acea taxa anuala.Este corect?Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 23 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: pascuc , utilizator 00:50, 25 Noiembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu e corect, impozitul îl datorează cel care încasează venitul din chirie. Dacă vrea sa ii rămână în mana cat plătiți acum chirie, ar trebui sa mărească chiria.
Dacă aveți chitanțele, ii puteți cere banii înapoi.
Trebuia sa nu plătiți de la început.
Plus ca nu știu de ce ati solicitat dvs sa înscrie contractul la anaf, V-ați făcut buletin la adresa sau de ce?
Depinde.
În unele cazuri (de exemplu casele închiriate de la stat, RAAPPS) chiriașul plătește taxele locale.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Noiembrie 2017
pascuc, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tarati intr-un proces cu asociatia de proprietari gabriela68ful gabriela68ful Nu imi dau seama ce se intampla cu justitia, cum se pot face atatea faradelegi si ilegalitati ? Pe scurt, am inchiriat un apartament cu un coleg de servici pe ... (vezi toată discuția)
Restituirea avans chirie Conditiichirie Conditiichirie Salut, Situatia in care ma aflu acum consta in faptul ca am avut garsoniera inchiriata unui domn, sub contract simplu (neinregistrat). El a anuntat in data ... (vezi toată discuția)
/impozit/taxa teren,legea 193/2015 si og 1 tatianagramada tatianagramada 1. Va rog sa imi spuneti daca un contribuabil care plateste prin contract de inchiriere chirie administratiei primariei locale mai este normal sa fie ( ... (vezi toată discuția)