avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... inscriere in fals intr-o instanta civila fata de o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

inscriere in fals intr-o instanta civila fata de o hotarire judecatoreasca pronuntata la legea 18/1991 republicata

Am cumparat dreptul de proprietate asupra constructiei si dreptul de folosinta asupra terenului aferent de la X. de la data perfectarii cumpararii, X mi-a predat imobilul. Terenul fusese luat in proprietatea statului in baza art.30 din legea 58/1974 in urma cumpararii din 1981 iar acum terenul era reglementat de art.36 alin.3 din legea 18/1991 republicata. dupa perfectarea cumpararii, vinzatorul obtine hirtia intitulata „titlu de proprietate” pe numele sau. Pe hirtie scrie ca se atribuie in proprietate terenul lui X care domiciliaza la adresa imobilului meu. Hirtia „titlu de proprietate” este eliberata in circuitul civil de catre primaria sect2.
Intr-un ciclu de fond, apel, recurs 6 judecatori au decis ca s-a emis in mod legal si prin vointa partilor titlul de proprietate reclamat. In hotarire scrie clar ca dreptul vine din art.36 alin. 3 din l19/1991 republ.” Terenul…trece in proprietatea actualilor titulari ai dreptului de folosinta a terenurilor , proprietari ai constructiei”. De asemenea scrie clar in hotarire ca exista in contractul de cumparare in „mod neechivoc” vointa mea ca „titlul de proprietae” sa fie emis vinzatorului.
Am pornit al doilea ciclu de judecare in care am reclamat nulitatea absoluta a „titlului de proprietate”, raspunderea delictuala a primariei, prefecturii si vinzatorului si am solicitat despagubiri. Mi-am intemeiat cererea pe articolele 9 si 12 din legea 18/1991, articiolele 5,34 si anexa 27 din HG1172/2001 (normele de aplicare) pentru ca, in aceste norme apare titlu de proprietate.
Intr-un ciclu de fond, apel, recurs 6 judecatori au decis ca speta este reglementata de art.36 alin.3 in ce priveste dreptul la reconstituire si art.36 alin.6 in ce priveste procedura de atribuire. Nici o alta norma nu s-a invocat. In fapt procedura nu s-a cercetat de nici un fel. Judecatorii s-au pronuntat doar asupra dreptului – rezultind 3 hotariri cu trei motivatii distincte- si, din dreptul cercetat, au concluzionat ca si procedura este legala.

In acest moment s-a ivit marea problema: NICI UNA DIN CELE DOUA NORME INVOCATE chiar de catre JUDECATORI NU CONTINE IN FORMULAREA LOR „TITLU DE PROPRIETATE”.
Prin urmare in speta mea, pentru terenurile preluate in proprietatea statului pe baza art.30 din legea 58/1974, terenuri reglementate de art.36 alin. 3 din legea 18/191 nu se emit titluri de proprietate.
Si atunci cum pot 12 judecatori sa se pronunte pe legalitatea si temeinicia „titlului”? X-(
cum pot sa scrie 12 judecatori ca a fost vointa mea, ca titlul sa fie emis pe numele vinzatorului din moment ce nu exista in lege o asemenea hirtie? #-o

Am pornit inca un titlu in care am reclamat procedura. Ontanu a invocat autorite de lucru judecat. Am cerut inscrierea in fals. Judecatorul s-a pronuntat ca nu este admisa inscrierea in fals din moment ce nu reclam emitentul si/sau semnatura. Prin urmare nu poate fi tras la raspundere judecatorul pentru atestarea falsa din hotarire. Judecatorul a admis autoritatea de lucru judecat. Am facut apel care se va judeca la curtea de apel Bucuresti.

13 judecatori au legitimat o hirtie intitulata "titlu de proprietate” pe un articol ce stipuleaza "atribuirea in proprietate se face prin ordinul prefectului, la propunerea primariei, facuta pe baza verificarii situatiei juridice".
vedeti voi in enuntul articolului respectiv "titlu de proprietate"?
ei bine, 13 judecatori au gasit legala si temeinica hirtia "titlu de proprietate" pe articolul pe care l-am reprodus.
nu este vorba despre interpretarea articolului! Nn!
discutam despre faptul ca 13 judecatori legitimeaza o hirtie - titlu de proprietate – care nu are existenta legala nici in lege si nici in articolul indicat chiar de catre ei. si mai grav este ca aceasta hirtie ESTE IN CIRCUITUL CIVIL! Si, ca hirtia „titlu de proprietate” reclamata in cazul meu, sunt mii de astfel de hirtii eliberate numai la primaria lui ontanu.

Solicit ajutor, indrumare. Ce se poate face pentru a obliga pe judecatori sa-mi recunoasca dreptul de proprietate asupra terenului, sa-mi emita ordinul prefectului pe numele meu si sa-mi plateasca toate despagubirile pentru neincasarea veniturilor din folosinta constructiei si sa-mi plateasca despagubirile pentru daunele materiale?
La ce institutii, in afara de CEDO, considerati ca pot, ca am dreptul sa ma adresez si pentru ce motive?
Cu multumiri anticipate!
Cel mai recent răspuns: Corneanu Mariana , Avocat 16:01, 11 Octombrie 2009
La 01.01.1990, cine avea dreptul de folosinta asupra terenului si dreptul de proprietate asupra constructiei?? Dace aceste drepturi reale va apartineau dvs, trebuie introdusa actiune in constatarea nulitatii absolute a titlului de proprietate emis pe numele vanzatorului in baza art. III lit. a din legea 169/1997 - reconstituirea dreptului de proprietate unei persoane fara drept. Ca dovada veti produce actul de vanzare-cumparare, anterior datei de 01.01.1990, cu conditia ca acest act de vanzare-cumparare sa fi fost intocmit in fata unui notar de stat (simpla hartie facuta de mana, cu martori, are valoare de inceput de dovada scrisa). Nulitatea absoluta invocata de dvs. poate fi absoluta (daca pe titlul emis vanzatorului nu mai figureaza si alte suprafete) sau partiala (daca pe titlul in cauza mai sunt inscrise si alte suprafete de teren care apartin, legal, vanzatorului). Pe titlul de proprietate nu pot fi inscrise decat suprafetele de teren intravilan (curti) care au fost aduse in CAP; pentru terenurile preluate de stat in baza legilor speciale (gen 58/1974) sau atribuite in folosinta de CAP, se emite Ordinul prefectului de constatare a dreptului de proprietate persoanei care le detinea, in mod legal, la data de 01.01.1990. Ciudat, totusi, ca pe parcursul intregii "batalii juridice" pe care ati dus-o, avocatul dvs. nu a invocat acest aspect.
Ultima modificare: Duminică, 11 Octombrie 2009
Kyandra, moderator
Corect, de acord cu Kiandra "Ordinul prefectului de constatare a dreptului de proprietate persoanei care le detinea, in mod legal, la data de 01.01.1990. Ciudat, totusi, ca pe parcursul intregii "batalii juridice" pe care ati dus-o, avocatul dvs. nu a invocat acest aspect."

Asta era tot ce trebuia sa faceti , sa solicitati ordinul prefectului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare constructie fara acte de proprietate? casiba casiba Buna ziua! Exista un Ordin al Prefectului pentru constatarea dreptului de proprietate asupra unei suprafete de teren, iar in anexa la acest Ordin schita ... (vezi toată discuția)
Actiune in revendicare CI Ioana Butan CI Ioana Butan Am o speta destul de complexa. Am formulat act in revendicare pt o suprafa de 37,49 mp, detinuti fara titlu de catre un vecin. Noi avem contractul de v-c in ... (vezi toată discuția)
Contract din 1955. e necesar ordinul prefectului pentru dovada dreptului de proprietate a terenului? Av_Mihaita Av_Mihaita Exista un contract de vanzare cumparare autentic incheiat pentru casa si teren in anul 1955 (circa 1400 mp). Mostenitorii cumparatorului s-au adresat, in ... (vezi toată discuția)