avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Martorul asistent nu poate fi găsit și nici adus cu ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Martorul asistent nu poate fi găsit și nici adus cu mandat. Ce valoare are, în aceste condiții, semnătura lui de pe PV?

In cadrul P.V. de contraventie a fost trecut de catre politist ca martor asistent o persoana care nu a asistat la fapta. Martorul meu din masina a confirmat ca acesta nu a fost prezent la fapta.
In consecinta, daca nu se prezinta nici cu mandat de aducere acest martor asistent va fi luata in calcul de catre Instanta semnatura lui de pe procesul verbal?
Ultima modificare: Luni, 27 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: nchris , utilizator 20:11, 29 Noiembrie 2017
Buna ziua.
Fapta de contraventie de depasire a vitezei pt. care am fost oprit e una.
In momentul in care a coborat din masina agentul, acesta nu avea cascheta, insigna , purta o haina galbena fara grade si dupa ce mi-a cerut actele am dorit sa vad cine e pt. ca nu am inteles ce a zis si nici nu puteam sa-l cred. L-am rugat sa se legitimeze.A zis ca masina de pol. e suficienta sa-mi demonstreze cine e si daca nu-i prezint actele scoate pistolul.S-a enervat.
I-am prezentat actele dorind sa I le inmanez, dar acesta in loc sa le ia mi-a copiat datele intr-un carnetel si apoi mi-a zis ca pot sa plec.
M-am trezit dupa 2 saptamani cu in plic acasa in care era in p. v. cu amenda in valoare de 1400 lei din care 800 doar ca nu i-as fi prezentat actele.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ok, acum inteleg. Cereti martorul dv. si martorul din PV, confruntare.
Dificil in civil, depinde de cum anume argumentati, insa trebuie sa faceti instanta sa inteleaga ca nu s-a pus problema vreunui proces-verbal vreodata. Trebuie sa o faceti sa inteleaga ce vi s-a parut ok, ce nu, de ce nu vi s-a parut iesit din comun sa plecati fara urmari etc. Conteaza cine mai era acolo, cat era ora, ce ora e pe PV, ce camere erau pe drum sau cum puteti dovedi ca erati la ce ore in ce loc etc.
Multumesc de raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

*martor de meserie* in procesele verbale radu_cucos2006 radu_cucos2006 Buna ziua, am un proces pe rolul unei instante, in urma unei contestatii la un PV aplicat de catre IPJ,, la o simpla cautare a martorului din partea politiei ... (vezi toată discuția)
Proces verbal lovit de nulitate - politistul priveghi si politistul scriitor Tonyde Tonyde Buna ziua! V-as propune spre lamurire urmatoarea situatie despre care nu cred ca e in regula. Politistul Priveghi sta in masina cu mijloace de inregistrare ... (vezi toată discuția)
Am primit amenda pentru ca nu purtam centura de siguranta desi o purtam. mariacatalinas mariacatalinas Acum 10 zile, tatal meu transporta fan cu o furgoneta personala pe DN fiind insotit de doi prieteni. A fost oprit de un politist care initial a spus ca o sa-i ... (vezi toată discuția)