Buna ziua, sotul meu a deschis in vara proces de divort, desi eu nu am fost de acord, ieri s-a terminat cu renuntare din partea lui, dupa un tumult teribil al lui daca sa renunte sau sa divorteze. Motivul principal a fost diferenta de caracter. La fiecare termen nu era hotarat ce sa aleaga. Intr-un final ieri a renuntat. Dupa 4 ore a venit la mine si mi-a spus ca azi deschide alt proces de divort ca vrea sa divorteze si l-am intrebat de ce nu a ales ieri acest lucru, sa nu ne mai complicam, ca i-as fi acordat divortul. A zis ca s-a gandit la copii, ca avem 2 copii. I-am sugerat sa mearga la notar de data aceasta, sa terminam mai repede. Ce ma intereseaza este: el a infiintat un PFA pe parcurusul casniciei care merge foarte bine, el este singur asociat. Banii cu care l-a constituit au fost din salariul lui de atunci. Doresc sa stiu daca veniturile obtinute intra la partaj sau nu. Banii respectivi nu i-a depus in vreun cont, ii tine "la ciorap". Din ei ne-a intretinut in toti anii acestia, deoarece eu am fost 5 ani fara serviciu, abia acum lucrez, de 2 luni din nou. Si a mai cumparat un Nissan Quasqai acum 2 ani pentru a putea merge pe teren la lucru, dar care este pe persoana fizica, nu pe firma. Cred ca o parte din banii pentru masina au fost din vanzarea unui apartament primit mostenire de catre el de la o ruda, restul din veniturile lui. Aceasta masina intra la partaj? Va multumesc.
daca masina e luata cu banii din vanzarea apartamentului mostenire nu e bun comun ci propriu al sotului. Pt evaluarea masinii se va face expertiza si din valoarea rezultata se scad banii sotului (din vanzarea mostenirii) si ce mai ramane (daca ramane) se considera bun comun si se imparte. Veniturile din PFA intra la partaj, chiar daca nu ati avut serviciu , ati ingrijit copiii, ati muncit in gospodarie.
Va multumesc foarte mult.
Mai am o intrebare. Dupa incheierea divortului prin Acord de mediere, in care s-a precizat custodia comuna a minorului, tatal poate deschide proces pentru obtinerea copilului?
gi-jane2
Moderator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Ce intelegeti prin obtinerea copilului ? Sa locuiasca la el ? Da, poate, dar nu va avea castig de cauza daca nu dovedeste ca la dvs nu e ingrijit, e neglijat, chestiuni noi, aparute dupa intelegerea la notar.