avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... EXISTA TERMEN DE PRESCRIPTIE IN ACEASTA SITUATIE ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

EXISTA TERMEN DE PRESCRIPTIE IN ACEASTA SITUATIE ?

S-au edificat niste trepte de beton armat pe o suprafata de teren ce a fost gradina. Am cerut relatii de la primarie si mi-au raspuns ca nu exista autorizatie de contructie . Acestea au fost edificata inainte ca eu sa fiu proprietar . Am cerut intrarea in legalitate si mi s-a raspuns ca au trecut trei ani si ca nu se mai poate cere intrarea in legalitate . Am studiat legea si nu am gasit ceva care sa arate asta ci numai prescriptia in ce priveste sanctinarea . Va rog sa imi spuneti daca exista perioada de prescriptie pentru intrarea in legalitate . Vreu sa va arat faptul CA NU SUNT INTERESATA SA FAC EU DEMERSURULE IN VEDEREA INTRARII IN EGALITATE CI SA FIE OBLIGAT CEL CARE A ONSTRUIT Va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 24 Noiembrie 2017
ContSters382135, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters382135 , utilizator 18:28, 25 Noiembrie 2017
Cine a construit treptele (?) cand au fost construite treptele (?) pe terenul cui (?) la ce servesc si cu ce deranjeaza treptele (?) ce interes aveti dvs in toata povestea (?)
a intrebat numai daca legea prevede prescriptie in cazul constructiilor fata autorizatie . Primaria mi-a spus ca nu este autorizatie in acest caz .
Intrebarea este necorespunzator formulata, fapt pentru care nu se poate raspunde la modul general. Daca aveti o problema scrieti in concret, daca nu, trebuie ca asteptati sa va raspunda cineva in sens larg si poate intre randuri identificati si ce va intereseaza pe dvs., mai pe scurt nu la orice intrebare se poate raspunde cu da sau nu.
P.S. termenul de sanctiune/sanctionare nu se refera neaparat numai la amenzi contraventionale, asta ca fapt divers.
EXACT asta am spus : stiu , cunosc faptul ca terenul pentru sanctiune ,amenda SE PRESCRIE . Ma refer la TERMENUL DE INTRARE IN LEGALITATE . Adica de obligarea celui care a costruit sa obtina si autoriztiile respective pe care nu le-a cerut la timpul respectiv .
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Noiembrie 2017
ContSters382135, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista o prevedere a legii care sa acopere ipoteza sumar prezentata de dvs. Stiu, cautati un text, eventual de la imobile/cladiri, si care prin analogie sa-l aplicati la trepte, ei bine, nu veti gasi asa ceva. Fiecare situatie are particularitatile ei, din toate punctele de vedere, pentru ca in domeniul constructiilor, legile s-au modificat de nenumarate ori si nu exista solutii unitare (in plus si colac este pupaza mai exista si norme europene care pot opera si ele, daca sunt invocate). Intrarea asta in legalitate este un fel de a spune, pentru ca intrarea in legalitate o cere cine are interes sa o ceara, iar in caz contrar autoritatile pot sa dispuna prin actiune in instanta demolarea, ei bine nu va initia nicio autoritate locala o actiune in demolare in instanta pentru niste trepte de te terenul nu stiu cui la solicitarea/reclamatia lui nu stiu cine. Cam la asta se rezuma chestiunea. Iar intrebarile din primul meu mesaj (la care nu ati raspuns) nu au fost puse intamplator. Nu trebuie sa raspundeti nici acum la ele, pentru ca discutia este oricum pe un drum infundat, de la inceput.

Alte discuții în legătură

Exista stipulat termen de prescriptie in aceasa situatie ? ContSters382135 ContSters382135 S-a efectuat o lucare de contructie = trepte betonate cu armatura fier beton = , far aautorizatie de constructie in anul 2002 . Stiu ca nu se mai poate ... (vezi toată discuția)
Constructii fara autorizatie. tzuku51 tzuku51 Un coproprietar construieste fara acordul celuilalt coproprietar si fara autorizatie. La fond,instanta respinge contestatia la contraventie,iar in apel se ... (vezi toată discuția)
Constructii pe teren supus partajului judiciar lancranjan lancranjan Pe terenul supus partajului judiciar sunt construite ilegal (fara autorizatie de cosnstructie si fara acordul coproprietarilor) . In acest caz noi ca si ... (vezi toată discuția)