avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda rovinieta

Am o nelămurire cu privința unei amenzi de rovinieta!mentionez de la început ca mașina cu care circul am cumparat-o de la un var,și încă este pe numele lui,având doar contract de comodat.La adresa din talon,numai locuiește nimeni momentan,deoarece varul meu este plecat in străinătate.In data de 13.10.2017 mi-a fost lăsat un plic in cutia poștala,pe care abia in data de 24.11.2017 l-am găsit .intrebarea mea,trebuie sa plătesc toată amenda (250 lei) sau pot plăti 125lei?Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 06:57, 25 Noiembrie 2017
Pai credeti ca mai puteti s-o platiti la jumatate ?
Asta este și întrebarea mea!din câte știu,plicul trebuia înmânat personal unei persoane care locuiește la adresa,nu lăsat in cutia poștala!
De unde stiti ca trebuia ca plicul sa fie inminat unei persoane care locuieste la adresa ?

Art.9 (4) În cazul utilizatorilor români, dacă se constată prin intermediul sistemelor de camere video lipsa rovinietei valabile sau a peajului valabil, în baza datelor privind utilizatorul vehiculului, furnizate de Ministerul Afacerilor Interne - Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, personalul care efectuează controlul conform alin. (2) lit. c) pct. (ii) aplică sancțiunea și încheie procesul-verbal de constatare a contravenției.
(5) Procesul-verbal de constatare a contravenției întocmit conform alin. (4) se încheie în lipsa contravenientului..
(8) Pentru lipsa rovinietei valabile, procesul-verbal se comunică contravenientului în termen de cel mult două luni de la data constatării contravenției, interval pentru care nu se pot încheia alte procese-verbale de constatare a contravenției pentru lipsa rovinietei valabile pentru același vehicul.

Unde scrie ca se inmineaza ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

amenda rovinieta crival crival Buna seara. Am primit astazi 28.04.2017 o amenda de la CNAIR pentru ca in 08.11.2016 am fost surprins de o camera fixa de control a rovinietei circuland pe ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in data de 26.11.2020, ora 10.21, sotul a fost depistat ... Virgil-Doru Virgil-Doru Buna ziua, In data de 26.11.2020, ora 10.21, sotul a fost depistat in trafic fara a detine rovinieta valabila. A primit plicul de la posta cu procesul ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta. Tudor galati Tudor galati Buna seara. Am circulat cu masina 5 saptamani fara sa-mi dau seama ca am rovinieta expirata. In acest timp am trecut prin fata camerelor de rovinieta de cel ... (vezi toată discuția)