Am o nelămurire cu privința unei amenzi de rovinieta!mentionez de la început ca mașina cu care circul am cumparat-o de la un var,și încă este pe numele lui,având doar contract de comodat.La adresa din talon,numai locuiește nimeni momentan,deoarece varul meu este plecat in străinătate.In data de 13.10.2017 mi-a fost lăsat un plic in cutia poștala,pe care abia in data de 24.11.2017 l-am găsit .intrebarea mea,trebuie sa plătesc toată amenda (250 lei) sau pot plăti 125lei?Va mulțumesc!
De unde stiti ca trebuia ca plicul sa fie inminat unei persoane care locuieste la adresa ?
Art.9 (4) În cazul utilizatorilor români, dacă se constată prin intermediul sistemelor de camere video lipsa rovinietei valabile sau a peajului valabil, în baza datelor privind utilizatorul vehiculului, furnizate de Ministerul Afacerilor Interne - Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, personalul care efectuează controlul conform alin. (2) lit. c) pct. (ii) aplică sancțiunea și încheie procesul-verbal de constatare a contravenției.
(5) Procesul-verbal de constatare a contravenției întocmit conform alin. (4) se încheie în lipsa contravenientului..
(8) Pentru lipsa rovinietei valabile, procesul-verbal se comunică contravenientului în termen de cel mult două luni de la data constatării contravenției, interval pentru care nu se pot încheia alte procese-verbale de constatare a contravenției pentru lipsa rovinietei valabile pentru același vehicul.
amenda rovinieta
crival
Buna seara. Am primit astazi 28.04.2017 o amenda de la CNAIR pentru ca in 08.11.2016 am fost surprins de o camera fixa de control a rovinietei circuland pe ... (vezi toată discuția)