avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Credit prima casa pt a cumpara de la parinti - este ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Credit prima casa pt a cumpara de la parinti - este legal?

Buna ziua,

Se da urmatoarea situatie: parintii detin 2 apartamente (unul cumparat, altul mostenit). Vor sa vanda minim unul dintre ele pentru a cumpara o casa pe pamant. In celalalt (pe numele parintilor) locuieste singurul lor copil. Copilul nu vrea sa vanda apt in care locuieste asa ca se gandeste sa faca credit prima casa si sa il cumpere de la parinti (astfel incat sa ramana cu apartamentul iar parintii cu bani pt casa). Insa are urmatoarele nelamuriri:

1 - este legal/va aproba banca creditul pentru a cumpara de la parinti?
2 - daca candva in urmatorii 25 de ani (pana sa termine de achitat creditul), copilul va decide sa se mute in casa parintilor, va putea sa inchirieze legal apartamentul atata timp cat nu este inca achitat creditul?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 07:59, 25 Noiembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Da
2. Numai cu acordul băncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare cumparare incheiat intre parinti si copii doms doms speta: varianta 1. parintii ies la pensie si vor sa se mute din localitate. intentioneaza sa achizitioneze o casa la tara. Ca sa obtina banii pentru ... (vezi toată discuția)
Se poate muta o ipoteca de pe un apartament pe un alt imobil? stelian_1981 stelian_1981 Buna ziua!!!In urma cu 5 ani am imprumutat un credit bancar prin prima casa,ipoteca a fost pusa pe apartamentul pe care l-am cumparat,in momentul de fata vreau ... (vezi toată discuția)
Sunt proprietarul unui apartament la care dreptul de abitație viageră este al părinților mei, iar ei acum vor să-l vândă. cum se poate rezolva situația? gxgisc gxgisc Buna ziua. Sunt într-o situație din care nu știu cum sa ies. Am un apartament, in care eu sunt proprietar, ai mei sunt trecuți cu dreptul de abitație ... (vezi toată discuția)