avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de mostenire

Buna ziua,daca eu si sotul meu locium pe o proprietate mostenita de la parintii mei dupa decesul meu are drept de mostenire? Mentionez ca avem un copil si eu mai am un copil dintr-o casnicie anterioara.
Cel mai recent răspuns: andriana12 , utilizator 19:33, 25 Noiembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sotii se mostenesc unul pe altul cf legii.
da , in caz de deces sotul supravietuitor are drept de mostenire chiar daca bunurile au fost proprii ale decedatului
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Fiind bun propriu, in caz de deces al dumneavoastra, el va mosteni 1/4 din bun si copiii dumneavoastra impart 3/4.
Va multumesc pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul sotiei asupra mostenirii sotului eml fe eml fe Buna ziua, sunt casatorit, la momentul casatoriei detineam in proprietate o casa cu gradina, ulterior parintii mei au decedat si am mostenit apartamentul ... (vezi toată discuția)
Mostenire copil din alta casatorie carla78 carla78 Buna ziua, Anul viitor ma voi casatori cu prietenul meu care are un copil dintr-o casatorie anterioara. Parintii mei au o casa ,in care locuim momentan si ... (vezi toată discuția)
Succesiune;pensie alimentara ContSters7705 ContSters7705 -Care sunt drepturile succesorale ale copiilor (in cazul unui imobil) in situatia in care parintele natural a decedat ? Sotul ramas in viata, a avut un mariaj ... (vezi toată discuția)