avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul sotiei asupra mostenirii sotului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul sotiei asupra mostenirii sotului

Buna ziua, sunt casatorit, la momentul casatoriei detineam in proprietate o casa cu gradina, ulterior parintii mei au decedat si am mostenit apartamentul lor, intrebarea mea este daca sotia mea are vreun drept asupra celor doua imobile in cazul in care doresc sa le instrainez.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: eml fe , utilizator 20:09, 19 Ianuarie 2019
Deci aveti un imobil dobândit anterior căsătoriei și unul moștenit. Ambele sunt bunurile proprii ale dvs, iar atat timp cat sunteti in viața, soția nu are nici un drept.
Buna seara,
Cat timp traiti NU avand in vedere ca sunt bunuri proprii.
Dupa deces DA, are dreptul la 1/4 din masa succesorala, restul fiind al copiilor.
Daca nu are copii atunci sunt alti mostenitori si alte cote.
Multumesc pentru raspunsuri, as dori sa completez intrebarea, in cazul decesului meu cum se mostenesc proprietatile, mentionez ca am si eu doi copii dintr-o casnicie anterioara, la fel si sotia are doi copii dintr-o alta casnicie.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cum vi s-a spus mai sus.
Sotia 1/4 si copiii dvs 3/4.
Multumesc mult pentru lamurire .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se imparte o mostenire ? Codrin2017 Codrin2017 Familiea A are doi copii A1 si A2 si au trait intr-un apartament. Tatal a murit si s-a facut o succesiune (intre mama A si copiii A1 si A2). Copilul A1 a ... (vezi toată discuția)
Succesiune după tata Mulți Miky Mulți Miky Sunt singurul copil al decedatului.daca mama mai are doi copii dintr-o căsătorie anterioară .cât revine fiecaruia daca facem succesiunea ? (vezi toată discuția)
Succesiune în cazul unei convenții matrimoniale cu separare de bunuri, și copii din căsătorie anterioară. cum se poate face ca bunurile să rămână copilului din actuala căsătorie? paula38 paula38 Buna ziua ,doresc sa stiu urmatoarele aspecte,sunt casatorita ,intre mine si sotul meu exista o conventie matrimoniala cu separare de bunuri,detin o casa ... (vezi toată discuția)