avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... reparatie acoperis
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

reparatie acoperis

Buna seara ,
As avea o intrebare legata de o speta :
Un imobil tip vila intr-un oras de provincie . Eu detin un spatiu la parter. La etajul 1 sunt doua apartamente iar la mansarda locuieste alt proprietar. Acesta , de la mansarda , a solicitat repararea acoperisului. Intr-o convorbire telefonica e eu i-am comunicat ca sunt de acord sa participam cu totii proportional cu suprafetele detinute si i-am propus sa ne cheme pe toti si sa pregateasca 1 – 2 oferte de reparatie de la firme locale astfel incat intalnirea noastra sa aiba substanta.
La cateva luni distant ma trezesc cu o instiintare intocmita de un cabinet de avocatura prin care sunt convocat la o data/ora pt intalnire.
Din motive obiective am ratat aceasta intalnire dar l-am contactat imediat telefonic sa ii reamintesc acordul meu de principiu pt reparatie. Mi-a spus ca nici un alt proprietar nu s-a prezentat la data/ora notificata si ca urmeaza sa mearga pe calea justitiei.
Eu nu ii cunosc pe ceilalati proprietari si se pare ca nu dau cu lunile pe acolo.
Intrebarea este : in cazul ajungerii cazului in instanta , iar ceilalti proprietari nu se prezinta ( pot fi plecati din tara , etc ) poate judecatorul sa decida repartizarea costurilor ( si eventual a chelt. de judecata ) in alta proportie decat cea rezultata din cota de suprafata detinuta?
SI , in subsidiar, merita sa fac un raspuns scris ( cu confirmare de primire ) la acea notificare , in care sa exprim acordul de principiu sau sa astept cursul lucrurilor?
Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:49, 25 Noiembrie 2017
Buna seara,
1. Formulati raspunsul scris cu confirmare de primire. Atatati si modul in care credeti ca ar trebui repartizate cheltuielile.
2. Daca va da in judecata aratati ca suntei deacord cu plata si solicitati sa nu va fie impuse cheltuielile de judecata (aratati si ca ati raspuns si inainte dandu-va acordul)
3. Aceia este modalitatea corecta de impartire a cheltuielilor.
Atata timp cat v-ati exprimat disponibilitatea sa contribuiti conform cotei parti indivize in raspuns sa ii solicitati si prezentarea celor 2-3 oferte pentru lucrari.
Avand in vedere relatiile de vecinatate se impune sa solutionati problema amiabil
La notificare,comunicati raspuns oficial prin corespondenta cu confirmare de primire prin care va exprimati acordul pentru executare reparatie acoperis,urmand sa va asumati responsabilitatea achitarii c/v cota aferenta cota indiviza

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatie casa amk1243 amk1243 Buna ziua. Suntem 3 proprietari , la o casa cu 2 etaje. Cum e corect sa repartizam reparatiile ce se vor face? In cazul in care unul dintre proprietari nu e ... (vezi toată discuția)
Reparatia terasei blocului IVANOVA IVANOVA Locuiesc intr-un bloc cu 3 etaje, iar vecinul de la etajul 3, care a cumparat de curand apartamenntul a facut o hartie catre Presedintele asociatiei de ... (vezi toată discuția)
Dauna gheata/zapada cazuta de pe bloc m564 m564 Buna seara, asociatia de locatari a fost data in judecata de o firma de asigurari pt recuperare dauna cauzata de caderea de gheata/zapada cazuta de la ... (vezi toată discuția)