avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizie incetare c.i.m. in cazul pensiei anticipata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie incetare c.i.m. in cazul pensiei anticipata

Buna ziua,
Unchiul meu a primit de la casa de pensii decizie pentru pensionare anticipata .Pentru a intra in plata trebuie sa duca decizia de desfacere a contracului de munca. Trebuie sa depuna o cerere la angajator pentru a-i desface contractul de munca? Puteti sa-mi dati un model de cerere? Cu ce data va intra in plata pensia?
Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 26 Noiembrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:44, 26 Noiembrie 2017
Va trebuie sa mearga la angajator cu decizia de pensionare, care ii va emite unchiului dvs decizia de incetare a c.i.m. in baza art.56 alin.1 lit.c C.mun.

În sistemul public de pensii, pensiile se plătesc de la data acordării, stabilită prin decizie a casei teritoriale de pensii sau a casei de pensii sectoriale, după caz, cu excepția pensiei anticipate și a pensiei anticipate parțiale, care se plătesc de la data încetării calității de asigurat.

Punerea in plata a pensiei se face dupa ce se duce la Casa de Pensii decizia de incetare a contractului individual de munca

Model decizie incetare c.i.m.
[ link extern ] /
Ultima modificare: Duminică, 26 Noiembrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim -pensionare anticipata macvio53 macvio53 In data de 10.08.2013 am depus dosarul pt. pensie anticipata.In data de 08.11.2013 am primit decizia de pensionare.Am lucrat in continuare (si in prezent ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata partiala si incetarea contractului de munca rolandkent rolandkent La 62 de ani si 37 ani de cotizare as dori sa ma pensionez anticipat partial. Constat ca in cererea catre CJP nu figureaza data de la care doresc acest lucru. ... (vezi toată discuția)
La pensie doru196 doru196 BUNA ZIUA DACA DEPUN DOSARUL PT PENSIE ANTICIPATA PARTIAL SI PANA LA VENIREA DECIZIEI LUCREZ 2LNI PENSIA O PRIMESC CU DATA DEPUNERI DOSARULUI ORI ... (vezi toată discuția)