avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1240 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Proces verbal de constatare a contravenției ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Proces verbal de constatare a contravenției persoană juridică (firmă de închiriere mașini). Cum ne recuperăm banii de la șoferul vinovat?

Buna ziua,
As dori o informatie in legatura cu o amenda primita la o firma de inchiriere de masini. Amenda a fost trimisa la firma de inchiriere si as vrea sa stiu daca in Romania s-ar putea face o plangere impotriva acestuia PVCC (proces verbal de constatare a contreventiei) sa fie schimbata amenda pe numele soferului, a carui identitate o cunoastem avand ca proba contractul de inchiriere, copie de permis de conducere si adresa completa a soferului.
Daca ce v-am descris anterior nu ar fi posibil, ce solutie am avea? Amenda ar trebui platita de firma si firma trebuie sa inainteze un proces impotriva soferului?
Astept un raspuns.
MUltumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 10:32, 2 Decembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Procesul verbal de contraventie nu poate fi modificat dar poate fi atacat cu plangere contraventionala (daca sunteti in termen), insa va rog sa fiti mai explicit in detalierea spetei.
Despre ce amenda este vorba? Daca este pentru lipsa rovinietei va rog sa-mi spuneti in sarcina cui era plata acesteia conform clauzelor contractuale.
Am lucrat intr-o companie de leasing financiar/operational si m-am confruntat cu astfel de probleme(contraventii), insa imi trebuie mai multe informatii pentru un raspuns
Pentru ce fapta s-a aplicat amenda si in ce temei (act normativ) ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In mod normal, cand o amenda este trimisa prin posta unei societati, intai se intreaba cine este soferul care a condus masina la data si ora din PVul ce urmeaza a fi intocmit. Altfel, inseamna ca a incalcat o norma ce ii revenea ei ca societate proprietara a autovehiculului.
Puteti veni cu precizari?
In speta,este vorba despre taxa de trecere al podului de la Fetesti.Din cate stiu,PVCC ar trebui sa cuprinda o rubrica unde trebuie completate datele persoanei care conducea autoturismul in momentul cand s-a produs contraventia si trimis in vederea intocmirii procesului verbal pe numele persoanei culpabile.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteți avea în vedere următoarele soluții:
-sa luați legătura cu chiriașul să-i, comunicati o copie după PVCC și sa - i cereți sa plătească amenda în numele și pe seama firmei de închiriere.
-plata amenzii, ca sa nu vi se blocheze conturile ca urmare a unei eventuale executări silite și facturarea c/valorii amenzii către chiriaș ;
- dacă sunteți în termen, formulați plângere contravențională cereți anularea PBCC și probați în fata instantei, ca la data constatării contravenției, autoturismul era închiriat, cine era chiriașul, care a fost autorul contravenției și cel care avea obligația cf. contract sa achite astfel de taxe.Solutia asta dureaza.
- să achitați contravenția, iar dacă chiriașul refuza plata amenzii, nu va rămâne decât sa - l chemați în judecată pentru a recupera suma achitata cu titlu de amenda

Alte discuții în legătură

Amenda rovinieta GeorgeG GeorgeG Buna ziua! O societate comerciala detine in proprietate mai multe masini care sunt utilizate in localitate de anumiti soferi de taxi. Exista insa unii soferi ... (vezi toată discuția)
Contestare pvcc rovinieta cnadr gabriel_gavrila gabriel_gavrila stiu ca s-a mai discutat, dar anumite aspecte pe care le-am remarcat nu le-am gasit in postarile anterioare. povestea e simpla urmatoarea: - am circulat ... (vezi toată discuția)
Circulatie fara rovigneta valabila cristi_cristi cristi_cristi Buna ziua, Am semnat de primire mandat postal, azi 25.02.2014 pentru 2 notificari + 2 Procese Verbal de Contestare a Contraventiei (PVCC) . Notificarile ... (vezi toată discuția)