avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda rovinieta

Buna ziua!
O societate comerciala detine in proprietate mai multe masini care sunt utilizate in localitate de anumiti soferi de taxi. Exista insa unii soferi care circula si in afara localitatii fara acordul societatii si fara rovinieta. Fireste, societatea este amendata si primeste incontinuu procese verbale de contraventie. Exista vreo modalitate pt societate sa nu mai plateasca amenzile? Cum ii poate obliga aceasta pe soferi sa achizitioneze rovinieta daca circula in afara localitatii?
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 23:08, 20 Octombrie 2011
da, se poate depune plangere contraventionala in termen de 15 zile, la procesul-verbal de contraventie.
pe de alta parte, societatea se poate indrepta impotriva angajatului, in instanta pt a-si recupera acesta pagube produse...recuperandu-le din salariul salariatului.
Multumesc mult pentru raspuns!
Ce motive ar putea fi invocate in plangerea contraventionala atat timp cat societatea este proprietarea masinii?
Soferul nu este angajat al societatii, masina fiin inchiriata. S-ar putea incheia o intelegere intre cei doi prin care soferul sa fie obligat sa achizitioneze rovinieta daca circula in afara localitatii?
In contractul de angajare este bine sa precizati clar atributiile soferilor in cazul in care parasesc localitatea fara aprobare.(sau in contractul de inchiriere). De amenzile respective nu va poate scuti nimeni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare amenda rovinieta Ionella27 Ionella27 Buna ziua, Am primit amenda pt rovinieta desi in ziua respectiva in care am circulat cu masina in afara localitatii am cumparat rovinieta iar amenda a fost ... (vezi toată discuția)
Rovinieta gabi_01_85 gabi_01_85 buna ziua.soferul meu a luat amenda electronic pt ca nu aveam rovinieta platita la masina .Cum pot dovedi ca eu nu eram in masina in acel moment si as mai vrea ... (vezi toată discuția)
Probleme cu cumparatorul unui autovehicul mdogaru27@yahoo.com mdogaru27@yahoo.com Buna ziua, In data de 25.09.2019 am vandut autovehiculul proprietate personala unei persoane fizice. Am incheiat contract de vanzare cumparare cu aceasta si ... (vezi toată discuția)