avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Nerespectare a unei hotarari judecatoresti
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Nerespectare a unei hotarari judecatoresti

Buna ziua. Va expun urmatoarea situatie. O institutie a statului ne-a imputat anumite sume si ne-au pus sechestru asigurator si popriri asupra bunurilor firmei.
I-am dat in judecata si am castigat la ICCJ cu sentinta definitiva, dar respectiva instiutie de stat inca nu ne-a ridicat sechestrele pe bunuri si popririle de pe conturi.
Sentinta a fost data in 2013 si acum 2 saptamani am aflat din intamplare ca inca mai avem sechestre pe bunurile noastre puse cu ani in urma.
Le-am facut o adresa prin care le-am comunicat decizia ICCJ(pe care si ei o au) dar vad ca nu am primit niciun raspuns inca in cele 2 saptamani trecute..
Ce as putea face, va rog un ajutor ca mi se pare un abuz al unor incompetenti notorii.
Nu dau numele institutiei sa n-am probleme pe viitor.
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 13:59, 28 Noiembrie 2017
ANAF-ul este institutia? Nu ar fi primul caz. Problema este daca instanta care a pronuntat hotararea definitiva prin care v-a dat castig de cauza s-a pronuntat si cu privire la ridicarea sechestrelor si a popririlor.
In cazul in care prin hotarare, institutia a fost obligata sa ridice sechestrele si popririle, atunci va rog sa consultati art.906 si urmatoarele din CPC, poate aceasta ar fi solutia.
In functie de situatia concreta, puteti solicita intoarcerea executarii,[723-726 NCPC],atentie la termenul de prescriptie, daca este ANAF termenul de prescriptie este de 5 ani,daca nu ,se aplica termenul din dreptul comun de 3 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot obtine dispunerea intoarcerii executarii Speranta1 Speranta1 Buna ziua tuturor. Va rog mult sa ma ajutati . Am consultat mai multi avocati, si executori, am depus plingere la departamentul executorilor, o cerere in ... (vezi toată discuția)
Executare andao andao Se poate executa o sentinta definitiva...in conditia in care pe acel teren exista un sechestru asigurator pus de o alta persoana? Sentinta de care vorbesc mai ... (vezi toată discuția)
Sechestru anaf nicutarasescu nicutarasescu Sechestru ANAF. In urma unui proses penal in care am fost acuzat penal de frauda ANAF, a pus sechestru pe un apartament de tinut cota parte de tatal meu si ... (vezi toată discuția)