Ma scuzati ca deranjez atat de direct , dar am o intrebare si poate ma puteti ajuta ! Sunt casatorita si am o fetita de 1 an si 4 luni si acuma sunt din nou insarcinata in 5 luni ,dar cu sotul nu mai stam impreuna dar nu suntem divortati , si imi spune ca nu are de gand sa vina sa facem certificatul de nastere urmatorului copil si nici sa ma ajute sa facem dosarul de indemnizatie de crestere a copilului ! ( ma uraste si vrea sami faca doar rau ) . Credeti ca as putea sa il fac si in lipsa lui ,fiind totusi inca casatorita cu el? Multumesc
VioletaNed
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Cred ca puteti face totul singura daca aveti certtificatul d casatorie.
Copilul nascut in timpul casatoriei, indiferent daca locuiti sau nu impreuna, va avea scris pe certificatul de nastere pe dvs si pe sotul dvs.
Certificatul de nastere il puteti face dvs singura prezentandu-va la registratura maternitatii cu certificatul de casatorie, nu este obligatoriu sa fie si tatal.
In schimb, la dosarul de indemnizatie s-ar putea sa aveti probleme pt ca din cate imi amintesc in lista cu documentele ce trebuie sa le depuneti se cere o adeverinta de la tatal copilului in care sa scrie ca nu beneficiaza de indemnizatie.