avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract pe perioada determinata + sarcina
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract pe perioada determinata + sarcina

Buna ziua,
Am un contract pe perioada determinata, care se va finaliza la sfarsitul lunii martie. Eu am anuntat ca sunt insarcinata. Vreau sa stiu daca trebuie sa imi prelungeasca sau daca sunt obligati la ceva.
Eu o sa nasc in perioada mai-iunie.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:42, 27 Noiembrie 2017
Din cate cunosc eu, nu exista o asemenea obligatie din partea angajatorului.
C.i.m. va inceta de drept la data expirarii duratei pentru care a fost incheiat, daca nu se decdie prelungirea duratei acestuia, chiar daca ati anuntat ca sunteti insarcinata.
Ultima modificare: Luni, 27 Noiembrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Buna ziua,

Multumesc frumos pt raspunsuri.
Asa stiam si eu dar cunostintele m-au indrumat sa va intreb.
In schimb stiu ca nu se poate incheia un contract dpdv legal daca esti in concediu medical/concediu maternitate(cele 100 si ceva de zile),dar nu stiu daca se aplica si in cazul contractului pe perioada deteminata.
Multumesc
User789, utilizator
Ce știți dvs nu corespunde cu legislatia , deoarece in lege scrie altceva.

Legislația vorbește despre interdicția concedierii și nu despre o alta modalitate de încetare a c.i.m.
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cm determinat la gravide JR_23 JR_23 Buna ziua, Tocmai ce am aflat de sarcina,iar CM este determinat(prelungire a 2-a oara) pana in iunie 2012.Data nasterii ar fi in mai 2012. Ce drepturi am? ... (vezi toată discuția)
Prelungire cim Monica H. Monica H. daca o persoana este angajata pe durata determinata, iar in aceasta perioda anunta angajatorul ca este insarcinata, angajatorul este obligat sa i prelungeasca ... (vezi toată discuția)
Cim perioada determinata laurariz laurariz buna ziua. sunt angajata cu contract de munca pe perioada determinata incepand cu data de 01 martie2015 pana anul acesta la 01 martie.La data de 1 ... (vezi toată discuția)