avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz concediere

Sunt "Asistent Personal" al fiului meu (in cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului,sect.1) si am primit un preaviz de concediere de 20 zile incepand cu data de 05.10.2009,ca urmare a concedierilor colective din motive economice.In cazul meu motivul fiind cumularea pensiei cu salariul.Mentionez ca pensia mea este de 1238 lei.O persoana cu handicap grav ,asa cum este fiul meu,are nevoie de ingrijire permanenta nu numai cand merge economia ci si pe timp de criza!Care sunt argumentele legale pentru a-i aduce in instanta?Multumesc
Cel mai recent răspuns: gabrielaciorcila , utilizator 14:56, 21 Octombrie 2009
Inainte de eventuala actionare in instanta,ca si avantaj de timp ,este de preferat sa contactati autoritatea DGASPC Sector 1, cu atentionarea afectiunii si incadrarea acesteia ca si prejudiciile substantiale care ar urma datorita materialilizarii deciziei de previz .
Succes
Conform legii 448/2006, in cazul in care dvs. nu veti mai fi asistent personal al fiului dvs., acesta are dreptul la o indemnizatie de 600 RON lunar. Ma intreb daca cei de la DGASPC au precizat acest lucru...
Va recomand sa angajati un avocat. Argumentele legale principale le gasiti in Legea nr.448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicata, celelalte tin de codul muncii.
Vedeti aici: [ link extern ]
daca motivul desfacerii contractului de munca este cumularea salariului cu pensia poate este altcineva din familie care indeplineste conditiile de asistent personal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere copil major cu handicap grav permanent gheyakob gheyakob Sunt divorțat, am fiu cu handicap grav permanent de la naștere pentru care am fost obligat sa ii plătesc pensie de întreținere până la ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru insotitor handicap gradul 1 floryn70 floryn70 buna ziua .va rog sa-mi raspundeti si mie cumnatul meu are pensie de handicap gradul 1 cu insotitor ,pensia de insotitor o ia soacra mea, sau o lua ,de la ... (vezi toată discuția)
Handicap, cumul drepturi banesti ContSters154162 ContSters154162 1. O persoana cu un handicap, daca primeste dreptul de a avea un asistent personal, poate presta o munca salariata si sa cumuleze salariul cu ajutorul acordat ... (vezi toată discuția)