Dupa cum spune si titlul as vrea sa stiu daca pot fi amendat pe baza unei legi, sau a unei hotarari de consiliu local, pe care nu o pot respecta din motive obiective.
Concret este vorba despre amenzi pentru neplata parcarii in centrul orasului Constanta. Aceste parcari sunt taxate, insa singurul mod de plata este prin SMS. Daca nu detin un telefon mobil, nu pot plati taxa de parcare. Politia locala patruleaza constant zona, si aplica amenzi pentru neplata.
Poti fi atacate aceste amenzi, in cazul in care cei care au dat hotararea nu se asigura ca aceasta poate fi respectata?
Buna ziua!
Este facuta publica informatia ca singura modalitate de plata este cea mentionata, respectiv prin transmiterea de SMS? Daca da, apreciez ca este raspunderea dumneavoastra de a nu folosi respectivul serviciu daca nu puteti respecta conditiile de plata stabilite.
Cu stima,
Asa cum nimeni nu va obliga sa va cumparati tel mobil(desi este greu de crezut ca nu folositi unul) tot astfel nu va obliga nimeni sa parcati in locurile respective.Puteti sa faceti o sesizare la Consiliul Local in care sa solicitati variante alternative de plata.Ref la eventuala amenda nu aveti nici o sansa daca o contestati.
sodoraz
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Multumesc pentru raspunsuri. Am telefon mobil, insa e platit de firma, si are numerele scurte blocate. Nu as vrea sa tin doua telefoane cu mine doar pentru a putea plati parcarea. Am sesizat primaria, insa am primit un raspuns ca parcarile sunt administrate de o firma privata si mi-au inaintat catre ei sesizarea.
Atunci incercati sa rezolvati cu firma privata, fptul ca nu detineti un telefon mobil nu este motiv obiectiv ptr.neplata parcarii,nu este credibil ca nu va puteti permite cel mai ieftin tel.mobil si o cartela de 5 euro/luna, daca va permiteti o masina,chiar si second hand.