avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 271 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somaj tehnic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somaj tehnic

Dupa cum bine cunoastem nu intotdeauna legile sau normele lor de aplicare sint explicita , lasind intotdeauna loc de interpretare =D> . Am marea rugaminte daca ma poate lamuri cineva daca somajul tehnic se aplica selectiv sau se aplica pentru intreg sectorul de activitate? Ca sa fiu mai explicita ; din cadrul unei sectii pot fi trimise un numar de X persoane in somaj tehnic , sau declar ca acea sectie in totalitate este in somaj tehnic?
As mai avea o intrebare : pe perioada somajului tehnic in anumite sectoare de activitate da dreptul angajatorului sa angajeze in alte sectoare de activitate? el putind folosi in loc de noi angajati persoanele pe care intentioneaza sa le trimita in somaj tehnic.
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 13:24, 12 Octombrie 2009
Criteriile nu au un caracter imperativ si poate fi interpretat ca "in limita posibilitatilor firmei..." vor fi avute in vedere...
Daca postul ocupat de salariat trebuie restructurat si nu exista posibilitate de redistribuire, angajatorul nu poate fi obligat sa-l mentina in activitate pe criteriu social. Poate la unitatile de stat.
Este o opine personala care deriva din dreptul angajatorului de a-si organiza activitatea (Art. 40. - (1) Angajatorul are, în principal, următoarele drepturi:
a) să stabilească organizarea şi funcţionarea unităţii)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concedierea cu 18 luni inainte de pensionare larydeck larydeck Am inteles ca un angajator - asa umbla vorba prin targ, nu poate concedia un angajat care mai are 18-24 de luni pana la pensionare. Este adevarat ? Multumesc (vezi toată discuția)
O eventuala disponibilizare gixee gixee sunt inadrat ca personal contractual intr-o institutie bugetara si din ianuare se aud ca vin alte restructurari. acum jumatate de an a fost concediata si mama, ... (vezi toată discuția)
Inainte de pensionare sisilvia sisilvia buna seara am o cunostinta care mai are 3ani si 6luni pana la pensia de limita de varsta, el mai poate fi dat afara de la locul de munca? firma nu se ... (vezi toată discuția)