avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Va rog ajutati-ma!!! - executare imobil neîntabulat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Va rog ajutati-ma!!! - executare imobil neîntabulat construit pe terenul altcuiva

Buna daca am doar autorizatie de constructie pe numele meu iar terenul de sub casa are alt propietar si e neintabulat ,daca casa se executa ce se intampla cu terenul peopietarului?
Ultima modificare: Luni, 27 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Gradmariana_92 , utilizator 12:05, 28 Noiembrie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
NU se intam pla nimic cu terenul de sub casa, ce vreti sa spuneti? Terenul ramane acolo, cu situatia juridica din acte.
Am vrut sa spun ca daca terenul are alt propietar propietarul terenului are si el drepturi nu?ca sa intre in casa cel care va cumpara casa scoasa la licitatie trebuie sa calce pe teren.daca propietarul terenului nu vrea sa vanda terenul,atunci cu casa executata ce se intampla?
Multumesc mult Doamna Silvia Zaharia
Doamna, ce drept exact aveati dv., acelasi drept exact il are si urmatorul care va cumpara casa la licitatie. Nu face diferenta ca e altul si nu dv.
Acum, sa va spun ce drept e anume, nu stiu, caci depinde de situatia juridica sub care ati construit. Proprietarul terenului are acelasi drept pe care il avea si cand erati dv. proprietar. Daca dv. calcati atunci pe teren, poate calca si urmatorul proprietar, fie ca-i place sau nu proprietarului terenului.
Inca odata, lucrurile pot avea nuante multe in functie de actele in baza carora ati construit. Mergeti cu ele la un jurist, depinde si cine sunt cei doi proprietari, cine de ce a dat un drept celuilalt de a construi etc.

Alte discuții în legătură

Intabulare fortata Gradmariana_92 Gradmariana_92 Buna dimineata am un teren neintabulat care are alt propietar iar casa neintabulata pot creditori prin executor sa o intabuleze fortat sa o scoata la licitatie ... (vezi toată discuția)
Teren neintabulat Gradmariana_92 Gradmariana_92 Buna ziua daca am casa trecuta doar in registru agricol si e neintabulata iar pamantu de sub ea are alt propietar si e neintabulat.creditorii ma pot exrcuta? (vezi toată discuția)
Executare Gradmariana_92 Gradmariana_92 Buna ziua ma scuzati ca va deranjez am o mare problema iar avocatul care lam avut nu mai vrea sa se ocupe de caz desi iam platit onorariu in valoare de 6000 de ... (vezi toată discuția)