avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silită imobil moștenit. Mă ajută legea ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silită imobil moștenit. Mă ajută legea dării în plată?

Buna ziua,

Am fost executat silit in 2015 pentru o suma de aproximativ 15.000 de lei.
Este vorba de un credit la libra bank, pentru care nu am oferit nici o garantie, a fost facut pe Firma cu contract de fidejusiune. Acum toata datoria este pe numele meu.

Urmeaza sa primesc donatie o casa care este a bunicii mele, vrea sa o treaca pe numele meu.

Intrebarea mea este : Pierd casa? Scap de datorie? Ea stie situatia, dar noi nu reusim sa vindem casa si ma gandesc ca poate daca o trece pe numele meu intra sub incidenta darii in plata si o ia banca si gata. Am scapat.
Ultima modificare: Marți, 28 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:42, 27 Noiembrie 2017
Buna ziua
Pai ori e mostenire (ceea ce presupune ca cea pe care o mosteniti a decedat) fie este donatie.
daca este mostenire, creditorii pot sa va oblige sa dezbateti mostenirea.
Daca este donatie va sfatuiesc sa .... mai astepte.
Platiti mai intai datoria chiar si in rate.
Ultima modificare: Luni, 27 Noiembrie 2017
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Am rectificat. Este donatie. Casa valoreaza sub 6-7000 de euro asa ca mi-ar conveni sa o ia banca, ca oricum nu gasesc sa o vand.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu o ia Banca, o va vinde executorul cu vreo 2000 de EURO sau poate coborî chiar și la 500 de EURO, și la acest preț nu o să vă mai convină, pentru vă veți rămâne și fără Casa donată, și cu datoria neachitată.
Ultima modificare: Luni, 27 Noiembrie 2017
Dapix, utilizator
Pai si legea darii in plata? Daca mi ia casa? Nu scap si de datorie?
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa cititi legea darii in plata, nu e cazul dvs.
Se refera la situatia cand :
creditul a fost contractat de consumator cu scopul de a achizitiona, construi, extinde, moderniza, amenaja, reabilita un imobil cu destinatie de locuinta sau, indiferent de scopul pentru care a fost contractat,
este garantat cu cel putin un imobil avand destinatia de locuinta

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea darii in plata si executarea silita Cristian-Ionut Cristian-Ionut Buna ziua, Am fost executat silit in 2015 pentru o suma de aproximativ 15.000 de lei. Este vorba de un credit la libra bank, pentru care nu am oferit nici ... (vezi toată discuția)
Mostenire ufpuf ufpuf Buna ziua. Am un credit ipotecar pe casa, si acum 2 luni am primit o casa mostenire in urma decesului mamei. Daca fac succesiunea,exista posibilitatea ca ... (vezi toată discuția)
Legea falimentului radu2272 radu2272 am un teren...am platit 15 mii de euro avans si am mai luat de la banca 28800 de euro in 2008. initial rata era de 185 de euro.. acum a devenit 250 ....din ... (vezi toată discuția)