avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce procent imi revine dintr-un apartament?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce procent imi revine dintr-un apartament?

Situatia este urmatoarea: apartamentul a fost cumparat in timpul casatoriei dintre mama mea si tatal meu (eu, fiul celor doi, aveam ~14 ani cand a fost cumparat apartamentul), pe contractul de vanzare cumparare apare doar numele numele mamei mele, mama mea a decedat, nu am alti frati sau surori, nu exista testament. Ce procent din apartament imi revine mie (fiul celor doi, amandoi sunt parintii mei naturali)?
Cel mai recent răspuns: Bismut , utilizator 12:13, 28 Noiembrie 2017
Apartamentul este bun comun, chiar daca in contract apare doar numele mamei.
Astfel, masa succesorala dupa mama cuprinde cota de 1/2 din apartament.
Mostenitori sunteti dvs (3/4 din jumatate, adica 3/8) si tatal (1/4 din jumatate, adica 1/8, la care se adauga cota lui de 1/2, in total 5/8).
Deci raportat la intregul apartament dvs aveti 3/8, iar tata 5/8.
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune la notar dupa parinti decedati ardeleanu-ion ardeleanu-ion as dori sa deschid o succesiune dupa ambii parinti decedati la interval de 13 ani,am un singur frate si un apartament de impartit as dori sa stiu ce procent ... (vezi toată discuția)
Mostenire fiu cu tata vitreg tss_2000 tss_2000 La doi ani dupa ce m-a nascut mama mea s-a recasatorit. Tatal vitreg m-a crescut de mic (fara sa ma adopte sau infieze legal). In urma casatoriei ... (vezi toată discuția)
Testament sau donatie? GeaninaC GeaninaC Buna ziua, am cateva intrebari despre o situatie cam incurcata, multumesc mult oricui imi poate da raspuns la intrebarile mele. Am plecat din tara in 2008 ... (vezi toată discuția)