Am inchiriat o autoutilitara unei persoane juridice luna trecuta ce trebuia sa o returneze la finalul lunii octombrie, acesta nu a adus-o inapoi, a plecat cu ea in spania si in slovenia a fost oprit de politie si cica a primit amenda, au fost retinute numerele si talonul de politie, iar individul nu a platit iar acestia au sechestrat-o. Acesta a venit in tara fara autoutilitara si spune ca nu-l mai intereseaza ca nu are bani sa-mi aduca masina si sa-mi plateasca pentru perioada depasita.
Ce pot face in acest caz pentru recuperarea autoutilitarei si a sumei pentru perioada extra?
Nu stiu care-i procedura pe-acolo, dar banuiesc ca pe masura ce trece timpul se mai adauga niste taxe, amenzi, penalitati, asa ca va sugerez sa aduceti mai intai masina, apoi va puteti indrepta si impotriva individului.
Pai am luat legatura acum cu ambasada sloveniei in romania si am inteles ca el are la politia locala oprit si ci-ul si permisul de conducere, cu toate astea nu stiu cum a reusit sa intre in tara fara ci, probabil cu spaga. ideea este ca daca eu achit amenda si taxa de stationare in parcul respectiv, documentele lui si ale masinii am inteles ca se vor trimite la ambasada romaniei din slovenia.
Dar daca eu platesc, individul isi recupereaza actele si ura si la gara cu banii mei. Oare pot face ceva sa-mi recuperez si suma platita pe amenzi?
Ma gandeam sa fac un contract de imprumut la notar cu termen de 6 luni insa partea proasta este ca nu pot, deoarece el nu are ci-ul pentru a se putea legitima la notar.