avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ajutor de somaj si contract civil de prestari servicii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ajutor de somaj si contract civil de prestari servicii

Buna ziua.

Am si eu o intrebare: Sotia mea vrea sa depuna actele pentru somaj (se incadreaza pentru acest lucru). Deoarece vrem sa facem un copil, in acelasi timp vrem sa facem si un contract civil de prestari servicii (de pe firma unde ea este asociat) pentru a ne creste valoarea indemnizatie.
1. Este posibil sa mergem in paralel si cu somajul si cu contractul de prestari servicii (intra cumva in contradictie?)?
2. Indemnizatia pentru cresterea copilului se acorda la venituri obtinute, nu? Deci se ia in calcul si contractul civil, nu?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Razvan Marinescu , utilizator 11:14, 12 Octombrie 2009
Stimata doamna
Contractul civil de prestări servicii nu reprezintă formă de cotizare, nici măcar nu mai e legal. Iar daca sunteti asociata la o firma nu beneficiati de ajutor de şomaj.
Totusi, din cate am inteles, se iau in calcul veniturile din aceste contracte civile...

Ea este asociat la o firma ... dar firma este pe minus... (are vreo legatura?)

Multumesc...
Nu poate lua somaj si sa beneficieze si de venituri ca urmare a unor contracte de prestari servicii.
Va multumesc foarte mult. Am inteles ca ajutorul de somaj nu poate fi cumulat cu alte venituri. (Deci, o sa renuntam la ideea cu somajul...)

Dar ramane intrebarea: veniturile din contractul civil se iau in considerare la calculul indemnizatiei pentru cresterea copilului?

Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la indemnizatie pt crestere copil taky_mika taky_mika urgent!!! va rog frumos cine poate sa-mi raspunda .am fost angajata la o societate timp de 13 luni pe cartea de munca iar incepand de azi am fost data in somaj ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. mi s-a refuzat indemnizația pentru creșterea copilului, ... PMihaiPP PMihaiPP Bună ziua. Mi s-a refuzat indemnizația pentru creșterea copilului pe motiv de \"lipsă stagiu\". Am realizat in ultimii 2 ani venituri din drepturi de autor ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu crestere copil valentinaanghel valentinaanghel Buna ziua, Poate beneficia de indemnizatie de crestere copil o doamna care are conventie civila de mai mult de 12 luni si a obtinut venit la care a achitat ... (vezi toată discuția)