avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită S-a anulat executarea silită dar s-a respins cererea ...
Discuție deschisă în Executare silită

S-a anulat executarea silită dar s-a respins cererea de obligare a intimatei la cheltuielile de judecată. Este normal?

Abia s-a afisat pe scurt Hotararea prin care s-a anulat executarea silita pornita impotriva mea, s-au anulat toate actele de executare, s-a admis intoarcerea executarii silite pentru toate sumele poprite. Nu s-a anulat titlul executoriu, dar ceea ce ma doare este ca s-a respins ca neintemeiata cererea mea de obligare a intimatei la plata cheltuielilor de judecata. Singurul repros pe care mi-l fac este ca inca nu am achitat BEJ contravalorea fotocopierii dosarului executional depus la instanta.
Evident ca astept motivarea, insa ma consider nedreptatit. Pentru apararea cu succes a drepturilor mele, am achitat pana in prezent 600 de lei cu tot cu fotocopierea. Este normal ? Multumesc !
Ultima modificare: Joi, 30 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: dorumihalache , utilizator 22:18, 29 Noiembrie 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuia sa solicitati restituirea taxei judiciare, nu obligarea creditoarei la plata lor. Probabil acesta este motivul pentru care vi s-a respins cererea in ceea ce priveste taxa de timbru. In ceea ce priveste contravaloarea copiilor xerox, instanta nu putea sa vi le dea drept cheltuieli de judecata avand in vedere ca, din cate am inteles, nu le-ati achitat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Interesant punct de vedere, insa nu as fi intru-totul de acord. In primul rand, ca justitiabil, nu este prima data cand folosesc aceasta formula de obligare a intimatei. In al doilea rand, chiar art 453 C.proc.Civ. are chiar aceasta formula: Partea care pierde procesul va fi obligata la cererea partii care a castigat......... Insa se pare ca m-a lamurit alin 2 al art 453, care se refera la faptul cand cererea a fost admisa numai in parte, Nu pare foarte corect, dar este legal. Nu mi se pare corect intrucat aproape totalitatea Contestarilor la executare admise, sunt admise in parte. Iar ca justitiabil nu ma intreaba nimeni de costurile redactarii, tiparirii, xeroxarii documentelor depuse la dosar, deplasarile la Judecatorie, la arhiva si sala de judecata.......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interpretare admitere in parte contestatie executare silita Andreea Vass Andreea Vass Stimate d-le/ dna avocat, Ma aflu in dezacord cu avocatul care ma reprezinta intr-un caz de contestare a unei executari silite, respectiv poprirea aferenta ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa de timbru wap54 wap54 Am castigat o contestatie la executare contra EOS KSI dar nu mi s-au admis ca si recuperare cheltuieli de judecata taxa de timbru ocazionata cu acest proces, ... (vezi toată discuția)
Recuperare suma parțiala de la kruk BogdanB87 BogdanB87 Buna ziua, Acum mult timp am avut o problema... nu am mai putut plăti un credit... care după foarte mulți ani a fost vândut către kruk... Ei m-au dat ... (vezi toată discuția)