avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recuperare taxa de timbru
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recuperare taxa de timbru

Am castigat o contestatie la executare contra EOS KSI dar nu mi s-au admis ca si recuperare cheltuieli de judecata taxa de timbru ocazionata cu acest proces, doar taxa privind fotocopierea dosarului de executor, citez : Respinge ca neîntemeiată cererea de obligare a intimatului la plata cheltuielilor de judecată constând în taxa de timbru achitată în prezenta.
Pot recupera cumva suma privind taxa de timbru? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 09:59, 8 Aprilie 2015
Trebuie sa faceti apel in care sa solicitati aceasta taxa judiciara.
Nu trebuie să faceți niciun apel, va fi respins ca lipsit de interes. Taxa de timbru se restituie atunci când este admisă contestație. În mod logic și firesc a fost respinsă cererea dvs de obligare a intimatei la plata cheltuielilor de judecată reprezantând taxa de timbru ca și neîntemeiată. :closedtopic:
Înţeleg din mesaj faptul că cererea dvs. (contestaţia la executare) a fost admisă însă cererea privind acordarea cheltuielor de judecată a fost respinsă. Am înţeles bine?

Scrieţi aici dispozitivul hotărârii judecătoreşti. Aţi primit hotărârea instanţei, nu-i aşa? Cum a motivat instanţa respingerea cererii privind acordarea cheltuielilor de judecată?
Ultima modificare: Marți, 7 Aprilie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Nu am primit inca hotararea, doar pe portal mentioneaza ca nu mi se acorda cheltuieli de judecata taxa judiciara pe care am platit-o cu ocazia procesului
Cine obtine castig de cauza are dreptul la cheltuieli iar cine pierde nu are dreptul.
Depinde in ce situatie va aflati.

Alte discuții în legătură

S-a anulat executarea silită dar s-a respins cererea de obligare a intimatei la cheltuielile de judecată. este normal? dorumihalache dorumihalache Abia s-a afisat pe scurt Hotararea prin care s-a anulat executarea silita pornita impotriva mea, s-au anulat toate actele de executare, s-a admis intoarcerea ... (vezi toată discuția)
Materie: litigii cu profesioniştii obiect: contestaţie la executare enachemarinalin enachemarinalin Buna ziua , Am facut contestatie la executare impotriva unei firme de colectare debite . Am doua dosare pe care consider le-am castigat. Solutiile au fost ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa timbru maque maque Buna ziua, Am rugamintea de a ma ajuta in urmatoarea speta: Am avut calitatea de oponent-debitor intr-un dosar de opozitie la executarea cambiala. Dupa ... (vezi toată discuția)