avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Variante pentru impozitare minima
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Variante pentru impozitare minima

Buna,

Am inceput colaborarea cu o firma din Canada si urmeaza sa primesc bani pentru serviciile (software, intretinere baza de date) oferite firmei din Canada (lucrez de acasa, pe Internet). Cum este mai convenabil sa procedez astfel incat banii primiti (lunar) sa fie impozitati cat mai putin aici. Din cate am inteles, exista 2 variante:

1. Contract de conventie civila, in cazul acesta, obligatia virarii impozitului de 10% cui ii va revenii ? Si cum as putea primii banii? Trebuie deschis un cont in valuta (ca persoana fizica) la banca?
2. In Romanaia am o microintreprindere a parintilor (care are ca obiect de activitate (printre altele) si export servicii software). Sa-mi fie trimisi banii de la firma din Canada, in contul in valuta al firmei din RO? Cum vor fi impozitati acesti bani aici?

Sau exista o alta varianta pentru acest transfer?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: notaxesnoproblem , utilizator 19:27, 4 Februarie 2006
BUn seara,

Varianta conventiei civile nu mai este posibila de la jumatatea anului 2003. Prin urmare, va mai ramane doar varianta microintreprinderii. Sau, ati putea opta sa faceti un contract de cesiune de drepturi de autor prin care sa vindeti (in cazul in care creati un soft) softul / clasele / etc. respective.

Ar fi totusi de facut varianta cu microintreprinderea: contract de prestari servicii.

Alin Popescu
cabinet.avocatnet.ro... >
incearca sa calculezi beneficiul fiscal utilizind o companie offshore. fara impozit fara contabilitate. detalii la www.offshore.ro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitul pe venitul microintreprinderilor ulysses ulysses Dragi forumisti, stimati moderatori si consultanti ai forumului va urez un Nou An cu bucurii. La multi ani! Sunt in curs de finalizare a actelor unei ... (vezi toată discuția)
Cum se declara acest tip de venit? unrealaz unrealaz Buna ziua. Numele meu este Andrei Popescu si de curand mi-am deschis o firma care se ocupa cu productia de soft pe iPhone/iPod/iPad. Pentru a putea produce ... (vezi toată discuția)
Taxe si impozite victorSuta victorSuta Salutare! Am infiintat un start-up in domeniul IT si am ca prim client potential un spital de stat din Muntenegru. M-ar interesa taxele si impozitele pe ... (vezi toată discuția)