avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Masina vanduta. Noul proprietar decedat si totusi eu ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Masina vanduta. Noul proprietar decedat si totusi eu platesc taxele la primarie

Buna ziua. Am o problema. Tatal meu (defunct) a vandut masina dacia 1310 in anul 2006 daca nu ma insel unei persoane care e decedata si ea acum. Problema e ca nu am nici un act ca sa pot sa o radiez din primarie. Tatal meu cat a mai trait i-a platit taxele la primarie apoi eu, ca mostenitor legal sunt obligat sa o platesc in continuare. Mentionez ca masa succesorala e dezbatuta si acolo am "prinsa" acea masina care eu nu o am fizic in curte. Am fost la primarie si am incercat sa o radiez dar din moment ce eu nu am nici un act nu pot radia ceva ce nu pot demonstra ca e al meu dar de platit platesc taxele pentru ceva ce nu e al meu.... este un cerc vicios in care nimeni nu ma poate ajuta cu o solutie. Va rog respectuos sa mi oferiti o solutie legala pe care sa o pot folosi in a scapa de acest chin an de an. Multumesc.

Ps am o factura din 1984 cand a fost cumparata acea dacie si acolo am seria sasiului si seria motorului plus ca ii stiu ultimul numar de inmatriculare
Cel mai recent răspuns: BIstvanL , utilizator 18:06, 1 Decembrie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Pentru solutionare parcurgeti urmatoarea procedura
Solicitati oficial la SPR evidenta auto eliberarea de document care sa precizeze unde se afla vehiculul cu datele de identificare din factura de achizitie
Incheiati declaratie notariala pe proprie raspundere ca nu detineti in fapt si in drept bunul mobil,urmare instrainarii acestuia
In baza celor 2 documente,solicitati la autoritatea fiscala teritoriala sa dispuna radierea auto pe proprie raspundere
Succes !
Am incercat chestiunea cu primaria.
Au replicat de 2 ori ca masina fiind f veche nu au prea multe acte sau nu au deloc.

Cabinet Avocat Teris Mihai a scris:

La politie exista un set de acte de la momentul inmatricularii pe numele tatalui dumneavoastra, solicitati copie de pe acte de la ei si depunetile la primarie. Primaria la randul ei are actele pentru ca in baza lor s-a emis decizia de impunere si platiti an de an (explicatile mai cu ..rabdare).


Buna. Ati reusit sa radiati masina? In aceasta situatie sunt si eu. Va rog sa ma ajutati daca ati reusit. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere auto cu probleme Mrn.axel Mrn.axel Buna ziua, Am facut greseala sa dau spre folosinta un autoturism (dacia 1310) acum cativa ani, catre o ruda. Masina a ramas in acte pe numele meu, dar ... (vezi toată discuția)
Pierdut cv auto neradiat geosan2006 geosan2006 Buna ziua, ma numesc Sandu Gheorghe,sunt din Sivita jud.Galati si va aduc la cunostinta ca in anul 2011 am vandut un autoturism Dacia break 1310 ,cu contract ... (vezi toată discuția)
Radiere autoturism vanan vanan am vandut un autoturism Dacia 1310 printr o firma specializata de vanzare-cumparare autovehicule . Firma mi a dat contract de vanzare cumparare si Certficat ... (vezi toată discuția)