avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Veniturile din contractul civil se iau in considerare ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Veniturile din contractul civil se iau in considerare la calculul indemnizatiei pentru cresterea copilului?

Buna ziua,

Asta este de fapt intrebarea: veniturile din contractul civil se iau in considerare la calculul indemnizatiei pentru cresterea copilului?

Este mai bine sa fii si angajat la o firma sau nu conteaza, si poti sa ai venituri doar din contractul civil de prestari servicii?

Ce impozite se platesc la acest tip de contract?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:54, 12 Octombrie 2009
Concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului, prevazute de ordonanta de urgenta, se acorda persoanelor indreptatite, daca acestea au realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit, potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumita in continuare Codul fiscal, timp de 12 luni in ultimul an anterior datei nasterii copilului.

Referitor la impozit:
www.avocatnet.ro/content/for...
Multumesc.
In conformitate cu art. 1 alin. (3) din OUG nr.148/2005, prin venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit Codului fiscal se intelege: venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole, asa cum sunt definite de aceasta lege.
Potrivit art. 46 din Codul fiscal, veniturile din activitati independente cuprind veniturile comerciale, veniturile din profesii libere si veniturile din drepturi de proprietate intelectuala, realizate in mod individual si/sau intr-o forma de asociere, inclusiv din activitati adiacente.
Sunt considerate venituri comerciale veniturile din fapte de comert ale contribuabililor, din prestari de servicii, altele decat cele obtinute din exercitarea profesiilor libere, precum si din practicarea unei meserii.

Puteti fi angajat si in acelasi timp sa mai aveti incheiate si contracte de prestari servicii, deoarece la stabilirea bazei de calcul a indemnizatiei pentru cresterea copilului se iau in considerare toate veniturile profesionale supuse impozitului pe venit realizate de persoana indreptatita, precum si veniturile aferente perioadelor asimilate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venituri din activitati independente in calculul indemnizatiei pentru cresterea copilului Mirela Predan Mirela Predan Buna ziua, Am o nelamurire in ceea ce priveste veniturile ce se iau in calcul la stabilirea indemnizatiei de crestere a copilului. Am inteles ca se iau in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie gravide- se cumuleaza venitul din contract de munca si conventie sociala de prestari servicii nikuteau nikuteau Buna ziua, Am mai multe nelamuriri asa ca va rog sa ma ajutati daca puteti: - Sunt angajata in jud. Timis cu contract de munca (la ITM), o firma din alt ... (vezi toată discuția)
Venituri luate in calcul pt indemnizatia cic crisschirita crisschirita Poate beneficia de indemnizatie CIC o persoana care 12 luni anterior nasterii a obtinut venituri exclusiv din conventie civila? (vezi toată discuția)