avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Conditii obtinere curatela pt un batran
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Conditii obtinere curatela pt un batran

Buna ziua,
As dori sa stiu care sunt conditiile de obtinere curatela a tatalui meu pt mama sa, care are 98 ani, nu mai este perfect lucida si este complet nevazatoare.
Este nevoie de acordul ei si al celorlalti copii?
Ea nu isi poate da acordul, deoarece nu mai este lucida tot timpul, iar celalalt copil nu a mai venit la ea de 5 ani. Nu doreste sa o vada.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 13:46, 29 Noiembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca lipseste discernamantul, atunci mama tb pusa sub interdictie printr un proces desfasurat la judecatoria de la domiciliul sau. In urma judecarii cauzei se va numi un tutore (care puteti fi dvs sau tatal dvs) fara a fi nevoie de vreo incuviintare a restului membrilor familiei.

Se vor audia martori si se va face o expertiza medico-legala.

Pe timpul judecariii dosarului, interesele mamei vor fi reprezentate temporar de un curator (care puteti fi chiar dvs).
Multumesc frumos pt raspunsul prompt!
Puteti sa imi spuneti care sunt exact pasii care tb urmati pt a o pune sub interdictie ( ce acte tb, e nevoie de un avocat etc).
Multumesc anticipat
Va usureaza mult situatia un avocat binenteles, plus ca nu veti bajbai dupa raspunsuri si pierde termene si timp in instanta. De regula e vorba despre acte medicale care atesta starea bolnavului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punerea sub interdictie a majorului IuliaBe IuliaBe Buna seara! Am cateva nelamuriri in ceea ce priveste aceasta masura de protectie a persoanei fizice si va rog sa ma ajutati. Pe scurt, este vorba despre tatal ... (vezi toată discuția)
Punere sub interdictie hatice_e hatice_e Bunica sufera de dementa,aş dori sa ştiu ce pot face pentru a o pune sub interdictie,mai exact bunica locuieşte la mine de aproximativ 2 ani,bunicul este ... (vezi toată discuția)
Parinte cu alzheimer teo689 teo689 Am o problema cu mama. Acum 2 luni tatal meu a decedat si de atunci mama mea a intrat intr-o depresie severa, care a degenerat in manifestari urate, cu ... (vezi toată discuția)