avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce pot face ca să obțin domiciliul minorilor la mine?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce pot face ca să obțin domiciliul minorilor la mine?

buna ziua .......! dupa 13 ai de concubinaj sotia a decis sa se separe de minepe motive de gelozie(zice ea..).am locuit cu toti in it timp de 10 ani ,o data intorsi in tara situatia s-a schimbat.locuind la parinti ei provizoriu sotia s-a schimbat total,n-o mai recunosc....!avem 2 copii de 4 respectiv 10 ani,inrt-un proces deschis de mine am prezentat o tranzactie incheeata intre noi in care specificam ca suntem deacort ca minorul in varsta de 4 ani sa locuiasca cu mine iar minora de 10 sa locuiasca la mama,s-a pronuntat sentinta ,am primit hotarare judecatoreasca insa nu este definitiva si irevocabile.Intre tim sotia a deschis un alt proces in care imi ataca hotararea judecatoreasca cerandu.mi minorul.
Mentionez ca;
-nu are conditi pe crestere minorilir,locuiesc la tara intr.o casuta cu doua camere in jur de 15 mp fiecare,o tinda,nu au bucaratie ,incalzire cu o soba improvizata ,o baie improvizata
-nucleul familial actual este compus din parinti sotiei,(unul dependent de insulina iar celelant diagnosticata cu dementa severa) , sotia si minora de 10 ani,
-situatia financiara este compusa din pensia socrului de 1800 lei,pensia soacrei de 800 lei si indemnizatia de handicap dar sunt plini de datori bancare nu numai chiar si prin vecini,,,,deci .....
-casuta e pe numele socrului deci nu este ea propitara,,
-deseori lasa fata in grija batranilor si se face nevazuta pt ceva ore ,nopti,,,,
-eu locuiesc doar cu minorul de 4 ani intr.o casa cu 2 nivele 100mp fiecare,2 bai,2 bucatari,1 living,6 camere,camera de centrala ,gazon,,,,,totul e construit fi finalizat dupa ultimile norme
-am deschis o afacere pe cont propiu astfel in cat imi voi castiga banuti acasa(service auto).
am toate conditiile necesara
-in plus sant ajutat si de parinti financiar si material daca este nevoi de parinti care.s stabiliti in italia de 10 ani...
-imobilul este propietatea parintilor in acte eu am facut doar un contract de chirie pe 30 ani.....
acum intreb........ce sanse am sa.mi castig ambi copii,ce trebuie sa fac,cum trebuie sa ma comport.....???va multumesc.
Sanse mici in general se stabileste domiciliul minorilor la mama si ,,custodia'' -autoritatea parinteasca se exercita in comun.Faptul ca unul dintre parinti are conditii locative sau financiare mai bune decat celalalt nu este un argument decisiv.Angajati-va av,sfatuiti-va cu acesta,incercati sa faceti dovada celor afirmate,minorul de 10 ani o sa fie audiat....
cum pot locui 2 batrani, unl cu insulina celelant cu dementa severa , doi minori si sotia(6 pers.) intr.o casuta de circa 40 mp,fara bunatarie fara incalzide sigura ,fara o baie decenta.....?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Va trebui sa aratati TOATE acestea instantei dar sa stiti ca, de regula, copiii se incredinteaza mamei si NU SE DESPART FRATII!
Mama copiilor are un venit sigur? Lucrează?
Cum vă înţelegeţi cu fetiţa de 10 ani? Dacă fetiţa are ataşament faţă de dvs. şi declară în faţa instanţei că vrea să locuiască la Dvs., aveţi şnse să aveţi ambii copii cu dvs.
Cât timp ţine procesul, trebuie să vizitaţi mai des fata, să mergeţi cu ea la activităţi plăcute ei şi sub nici o formă să nu o denigraţi pe mama.
......imi este greu sa cred ca instanta lasa 2 minori in crestere unde sunt conditi aproape inumane....dealtfel sunt si foarte ingrijorat pt ai mei copii.....!
fetita inca nu reuerste sa treaca peste ideea ca von fi despartiti,ca suntem despartiti dar ii este greu sa transfere inca o data scoala,colegi prieteni,colectivul(in It a fost pana in cala 1).
mi-a facut tot felul de propuneri ...sa.mi gasesc chirie acolo la ei in sat........o sa tranga bani sa ma ajute sa cumpar o casa acolo...........va incerce s.o convinga sa ne inpacam.......e total demoralizata.....mai grav acum este si urmarita de un medic pshiolog........a zis ca in instanta va declara ca vrea si cu mami si cu tati.....vb foarte des la tel....in schinb cel mic nici nu vrea sa auda de mami sau sa mearga acolo......este lipit de mine ca un scai.....
mama are indemnizatie pt handicap mintal(dementa severa) din partea mamei(soacrei
Ultima modificare: Miercuri, 29 Noiembrie 2017
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia copilului vitreg, fiind tata legal in certificatul de nastere.... laur87 laur87 Buna ziua, am urmatoarea problema si as dori sa stiu ce seanse am de castig sau ce solutie sa aleg: Eu si sotia mea cand ne-am apropiat avea o fetita de 1 ... (vezi toată discuția)
Neacceptare divort Atrisjis Atrisjis Buna ziua Sotia a demarat procedura de divort. Motivele invocate sunt insulte, scandaluri, lipsa respect fata de socri. Motivul real este delapidarea unei ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului in concubinaj Radu190 Radu190 Salut,numele meu e Radu si am o intrebare dacă poate raspunde cineva . Va explic cum pot aceasta problema. Am trăit intr.o relatie de concubinaj din care ... (vezi toată discuția)